Počítačová verze GTA Online je prý terčem vlny nebezpečných hacků. Hráči by se radši vůbec neměli připojovat
i Zdroj: Rockstar Games / Take-Two Interactive
Grand Theft Auto V Novinka Počítačová verze GTA Online je prý terčem vlny nebezpečných hacků. Hráči by se radši vůbec neměli připojovat

Počítačová verze GTA Online je prý terčem vlny nebezpečných hacků. Hráči by se radši vůbec neměli připojovat

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 1. 2023 15:48

Multiplayerová část GTA V je velmi populární mezi hráči, ale i mezi podvodníky. Především PC verze je tak velmi stabilně cílem hackerských útoků. Poslední dny jsou pak dle některých členů komunity obzvlášť výživné, a kvůli nové vlně hacků umožňujících nebezpečné úpravy dat doporučují na čas GTA Online vůbec nehrát.

Reklama

  • V GTA Online na PC se rozmáhají nebezpečné hacky
  • Hráči můžou i přijít o své účty
  • Měli by používat firewally, nebo se ke hře vůbec nepřihlašovat

Podle insidera TezFunz2, který odkazuje na uživatele Twitteru HarryGotTaken, v současnosti bezpečnostní oddělení Rockstaru bojuje s vlnou úprav hry vedoucích k vzdálenému spouštění kódu (partial remote code execution). Hráč bez firewallu jsou tak údajně vystaveni nebezpečí, že jim hackeři úplně pozmění statistiky, nebo jim v horším případě zabanují či smažou celý herní účet.

Nebezpečné zásahy jsou údajně výsledkem úniku zdrojového kódu hry, který byl ukraden společně se záběry z rozpracovaného pokračování v září loňského roku. Data pak byla zřejmě dál distribuována a nyní je tvůrci podvodného softwaru využívají k dalšímu poškozování hráčů.

Základním postupem je tedy při hraní GTA Online používat firewall. V ideálním případě pak hraní odložit na jindy, až autoři nejzásadnější problémy vyřeší.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama