Into the Breach je další hra od autorů FTL
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Into the Breach je další hra od autorů FTL

Into the Breach je další hra od autorů FTL

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

11. 2. 2017 14:03 1
Reklama

Sci-fi taktickou strategii FTL jistě není zapotřebí nijak obšírně představovat – tento indie titul prošel snad všemi možnými slevovými portály a během své existence si buďto v základní edici, anebo v té vylepšené, získal srdce velkého množství hráčů. A ti se nyní konečně dočkali oznámení dalšího titulu nezávislého studia Subset Games – taktické RPG strategie Into the Breach.

Zápletka této hry by vám přitom mohla být přinejmenším poněkud povědomá – zbytky přeživšího lidstva se brání nájezdům potvor připomínajících slizké červy, jež na povrch planety pronikají z jejího samotného nitra. Nic velkolepého ve stylu akčních Gears of War ale určitě neočekávejte – Into the Breach se drží receptu předešlého titulu studia a jedná se o minimalistickou hru taktického ražení, tentokráte však v izometrickém pohledu a s větším důrazem na strategické prvky.

V hře se tedy chopíte ovládání obrovských mechů, jejichž cílem není nic menšího než zatlačit vetřelecké bestie jménem Vek zpět pod drn. Boje samotné přitom budou probíhat opět na bojištích náhodně generovaných, a kromě přiloženého kratičkého traileru bohužel nemáme k dispozici příliš dalších informací.

Onen trailer však nyní odhaluje vše podstatné – boje se budou odehrávat v malých arénách, existuje zde příslib příběhu o cestování časem a elektronický soundtrack známý z FTL by se mohl v pozměněné formě navrátit. U vývoje hry totiž zůstává skladatel Ben Prunty, autor hudby k FTL.

Datum vydání zatím neznáme, stejně tak ani plánovanou cenu hry. Víme však, že tento titul míří na PC a vyjít by měl na Steamu. O něco později pak hra dorazí i na Mac a na Linux. Více se už ale můžete dozvědět například na oficiálním webu hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama