Identita assassínského leakera “The Real Insider” byla omylem provalena, šlo o známého YouTubera
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Identita assassínského leakera “The Real Insider” byla omylem provalena, šlo o známého YouTubera

Identita assassínského leakera “The Real Insider” byla omylem provalena, šlo o známého YouTubera

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 9. 2022 14:17 2

V souvislosti s oznámením a předchozím únikem připravovaných pokračování série Assassin’s Creed jsme se seznámili s novým dobře informovaným insiderem na sociálních sítích. Používal přezdívku The Real Insider a nabízel konkrétní i přesné informace o později oznámených projektech Ubisoftu. Teď ale vyšlo najevo, odkud informace čerpal.

Reklama

  • Za únikem nových Assassin's Creed stál známý YouTuber, který se účastnil akcí pro tvůrce obsahu a novináře
  • Porušoval tak pod anonymním účtem embargo
  • Byl odhalen kvůli nepozornosti, nyní se za své chování omlouvá

Za účtem totiž stál YouTuber Dan Allen, který měl od Ubisoftu jako tvůrce obsahu přístup k informacím k předstihu. Místo dodržování přísného embarga je ale pouštěl na internet pod falešnou identitou.

Bublina ale praskla, a to nepozorností uživatele. Na jeden z dotazů pod příspěvkem The Real Insider totiž omylem reagoval ze svého osobního účtu. Když si chybu uvědomil, rychle tweet i celý anonymní účet smazal, skutečnosti si ale všimli jiní uživatelé a Allena odhalili. Už dříve navíc panovalo podezření, že by za příspěvky mohl stát on. Příspěvky na účtu TheRealInsider a na jeho osobním se nápadně podobaly neobvyklým využitím velkých písmen, a často v podobný čas informovaly o stejných tématech. 

Upozorňoval na to známý novinář a insider Jason Schreier, kterému se Allen skrz anonymní účet vysmál kvůli pochybnostem o správnosti leaku projektu Assassin’s Creed Hexe. Schreier vysvětlil, že byl projekt přímo v Ubisoftu označován jinak a měl tak odlišné informace.

Allen se na Twitteru za své chování omluvil. Prý se za sebe stydí a sám sebe obrovsky zklamal. Zároveň slibuje, že už podobné chování nikdy nebude opakovat a omlovuil se i svým divákům a fanouškům.

Ubisoft zatím na událost nereagoval. Lze však předpokládat, že firmu omluva příliš zajímat nebude, a Allen už se k informacím v předstihu jen tak nedostane.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama