Hudba z Final Fantasy poprvé míří do Prahy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hudba z Final Fantasy poprvé míří do Prahy

Hudba z Final Fantasy poprvé míří do Prahy

Lukáš Kunce

Lukáš Kunce

29. 3. 2016 09:25 1
Reklama

Necelý rok po úspěšném vystoupení Video Games Live se do srdce Evropy chystá další koncert s videoherní tématikou. Českou premiéru si tento pátek v Praze odbude projekt A New World: intimate music from Final Fantasy, který před velkým orchestrem dává přednost komornímu provedení. Pražský koncert je pro tento rok zatím jediným plánovaným vystoupením v Evropě. Hlavní hvězdou večera nebude nikdo jiný než sám bývalý dvorní skladatel slavné série Nobuo Uematsu.

Pořadatelé A New World, kteří stojí také za velkolepou sérií koncertů Distant Worlds: Music from Final Fantasy, slibují nevšední a velmi intimní hudební zážitek. Také tomu odpovídá zvolený prostor – koncert se uskuteční v kostele svatého Šimona a svaté Judy. V podání komorního orchestru a pod taktovkou hvězdného dirigenta Arnieho Rotha zazní výběr těch nejlepších kompozic napříč celou sérií, a fanoušci se tak můžou těšit mimo jiné na nezapomenutelné skladby To Zanarkand z Final Fantasy X nebo Those Who Fight z Final Fantasy VII. Součástí repertoáru je překvapivě i hudba z Final Fantasy XIII, na které už Uematsu nepracoval.

Nejlepším navnazením na páteční koncert je předloňská nahrávka s 18 aranžemi pro komorní orchestr. Celou si ji můžete zdarma a bez registrace poslechnout na Bandcampu. Standardní i VIP vstupenky jsou ještě pořád k dostání v síti Ticketpro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama