HTC vydává VR snímač obličeje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka HTC vydává VR snímač obličeje

HTC vydává VR snímač obličeje

Radek Raudenský

Radek Raudenský

11. 3. 2021 15:43

Virtuální realita se postupně ukazuje jako plnohodnotný trh, který může fungovat vedle všech dosavadních platforem. Na rozdíl od PC či konzolí ale virtuální realita stále nabízí obrovské pokroky kupředu – kromě vylepšování samotných brýlí se nyní HTC vytasilo s trackerem obličeje.

Reklama

HTC Vive Facial Tracker je doplněk, který si uživatel HTC Vive může připevnit přímo na headset. Kombinací dvou kamer a IR přisvětlovače pak zařízení snímá oblast rtů, čelisti, jazyka, tváří, zubů a brady. Celkem má zařízení zvládnout až 38 pohybů.

HTC vydává VR snímač obličeje
i Zdroj: Hrej.cz

Ukázku toho, jak příslušenství funguje, můžeme vidět ve videu od studia Frooxius, kteří tvoří hru Neos VR. I když v rámci singleplayerových her budeme využití hledat těžko, multiplayerových titulů vyžadující interakci několika hráčů je na trhu několik – zde by pak Facial Tracker mohl být skvělým doplňkem. Cena byla stanovena na 139 euro (cca. 3600 korun).

 

 

Není to ale jediná novinka, kterou HTC představilo. Svého vylepšení se dočkal Vive Tracker 3.0, který je určený pro snímaní reálných objektů, zejména lidského těla. Třetí generace přináší o 75 % větší výdrž baterie, naopak velikost se zmenšila o třetinu. Při použití šesti těchto zařízení je pak možné snímat celé tělo. Cena za jeden kus Vive Tracker byla stanovena taktéž na 139 euro.

 

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama