HTC představilo nový VR headset Cosmos
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka HTC představilo nový VR headset Cosmos

HTC představilo nový VR headset Cosmos

David Plecháček

David Plecháček

8. 1. 2019 10:21 3
Reklama

Sotva začal leden a už je tu jeden z největších veletrhů roku. Je pravda, že CES je poněkud specifický a některé hráče nemusí zajímat vůbec, jiní si z něj ale odnesou spoustu zajímavých informací a novinek o hardwaru. Své novinky letos představilo i HTC, jmenovitě nový VR headset HTC Vive Cosmos.

Ačkolik se virtuální realita neprosadila tak, jak by si její autoři představovali, stále mají k dispozici technologie, na níž stojí za to pracovat. Současné headsety mají spoustu limitací a věcí, které by bylo potřeba do budoucna odstranit nebo obecně vylepšit, a každá další helma se o chlup pokusí přiblížit vysněnému ideálu. Cosmos není výjimkou.

HTC Vive Cosmos by měl být dalším krokem k uživatelské přívětivosti. Zatím toho o novince příliš nevíme, ale mělo by se jednat o headset, který snadno sbalíte a vyrazíte s ním na cesty. Novinkou je flip-up design, díky němuž můžete obrazovku odklopit směrem nahoru, pokud chcete koukat mimo virtuální realitu, ale nechcete si helmu sundat. Zároveň k jejímu používání zřejmě nebudou potřebné externí senzory, které jsou v současnosti nutností pro klasický Vive nebo Vive Pro.

Cosmos je sice VR headsetem pro osobní počítače, nicméně se zdá, že k němu půjde připojit i chytrý telefon. Pokud vám informace přijdou poněkud kusé, je to tím, že HTC nad rámec kratičkého teaseru příliš informací neposkytlo. CES 2019 ale nekončí a ještě několik dní potrvá, tudíž je možné, že se v následujících dnech dozvíme více. Cosmos by měl být k dispozici relativně brzy, na druhou stranu se spekuluje nad tím, že by vývojáři neměli mít ještě ani devkity.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama