Hráči hlásí, že některé klasiky ze starších PlayStationů nejde nadále hrát
i Zdroj: Sony / PlayStation
Novinka Hráči hlásí, že některé klasiky ze starších PlayStationů nejde nadále hrát

Hráči hlásí, že některé klasiky ze starších PlayStationů nejde nadále hrát

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 4. 2022 10:30

Hráči, kteří si na digitálním obchodě zakoupili původní Chrono Cross z roku 1999 jej nadále nemohou hrát. Stejnému problému jako titul Square Enix, jenž si čerstvě prošel remasterem, má při tom čelit i několik dalších. Redaktoři VGC dokonce hovoří i o uživateli, kterému měla být znepřístupněna celá knihovna PS Vita.

Reklama

  • Skupina uživatelů si na sociálních sítích stěžuje na nedostupnost her pro starší konzole PlayStation
  • Hry nelze vzhledem ke změně data vypršení platnosti licence stáhnout ani hrát, pouze koupit
  • Jedná se zřejmě o chybu

Pořízená fotodokumentace uživatelů poukazuje na to, že problém se spuštěním i stahováním starších her je pravděpodobně vztažen k pozměněnému datu konce platnosti licence. V případě Chrono Cross i her, jako je Chrono Trigger, Unit 13 či Final Fantasy VI & IX, podává konzole zprávu, že licence vypršela už v roce 1969. Někteří uživatelé tak věří, že se problém vztahuje ke starší systémové chybě, jež postihla před měsíci PS Plus.

S uvážením počtu zasažených her a roku 1970, který zhruba odpovídá startu tzv. Unixové epochy (zahájení koordinovaného počítání světového času), je nasnadě, že jde spíše o chybu nežli záměr. Tuto možnost zvažují i redaktoři Kotaku, kteří o Chrono Cross informovali mezi prvními. Sony prozatím nepodalo k záležitosti žádné oficiální vyjádření, a je tak otázkou, jak se k celé věci postaví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama