Hráč NFL prodal velmi cennou kartu Pokémon a ukončil profesionální kariéru
i Zdroj: Wikimedia Commons
Novinka Hráč NFL prodal velmi cennou kartu Pokémon a ukončil profesionální kariéru

Hráč NFL prodal velmi cennou kartu Pokémon a ukončil profesionální kariéru

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 11. 2022 11:37

Kuriózní okolnosti má konec profesionální kariéry linebackera Las Vegas Raiders Blakea Martineze. Ten ukončil kariéru aby se mohl věnovat svým dalším koníčkům, a v rámci toho prodal kartu Pokémon s divokou hodnotou 672 tisíc dolarů, tedy v přepočtu necelých 16 milionů českých korun.

Reklama

  • Hráč Las Vegas Raiders Blake Martinez prodal velmi cennou kartu Pokémon a o pár dní později ukončil profesionální kariéru
  • Za kartičku vyinkasoval téměř 16 milionů korun

Šlo o Illustrator Pikachu v kvalitě 9.5 Gem Mint, tedy téměř dokonalém stavu. Ta se ani nevyskytovala v klasických balíčcích, ale šlo o odměnu v soutěži jistého japonského časopisu z konce devadesátých let. Karta je tedy opravdu hodnotná.

K prodeji došlo na konci října. Blake Martinez, který odehrál v NFL sedm sezon a čerstvě podepsal u Raiders z Las Vegas, jen o deset dní později ukončil kariéru. Je mu přitom jen 28 let. Zda je sbírání a obchodování s kartičkami Pokémon skutečně důvod pro jeho odchod do důchodu je samozřejmě otázkou. Sportovec to nijak nekomentoval. Od prodeje alespoň stihl odehrát ještě dva zápasy.

Martinez údajně kartičky Pokémon sbíral od svých šesti let. Postupem času ale pochopitelně dostala přednost sportovní kariéra a další záliby, ke kartám se tak vrátil až během pandemie koronaviru. Nebyl sám, v této době zájem o sběratelství a obchodování s Pokémony prudce narostlo i mezi velmi movitými celebritami (včetně kontroverzního Logana Paula).

Souboj Paula a Mayweathera měl herní stopu. YouTuber do ringu přinesl kartičku Charizarda
i Zdroj: Hrej.cz

Souboj Paula a Mayweathera měl herní stopu. YouTuber do ringu přinesl kartičku Charizarda

Ostře sledovaná boxerská exhibice mezi legendou sportu Floydem Mayweatherem a kontroverzní internetovou celebritou Loganem…

7. 6. 2021 11:20

Jeho původní sbírku jako obvykle vyhodili rodiče, postupně ale vybudoval novou sbírku a dostal se i k možnosti odkoupit zmíněnou unikátní kartu. Těch je na světě méně než 40 a v minulosti se prodaly téměř za milion dolarů. 

Magazín Polygon zapojil kalkulačku i znalosti smluv amerického fotbalu a snažil se zjistit, jestli skutečně kvůli jedné cenné kartě stálo za to ukončit profesionální kariéru. Martineze dlouhodobě trápila zranění a s Raiders podepsal roční smlouvu na 1,12 milionu dolarů, nicméně bez garance. V únoru byla navíc prodána Illustrator karta nižší kvality 7.5 za 900 tisíc dolarů. Martinez tedy prý mohl celkem logicky očekávat, že má jeho kartička vyšší hodnotu, než roční smlouva s klubem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama