Hra odstranila nacistické výjevy a sexuální obsah. Fanoušci na Steamu spustili hnojomet
i Zdroj: Autumn Games / Skullgirls press kit
Kuriozity Skullgirls Novinka Hra odstranila nacistické výjevy a sexuální obsah. Fanoušci na Steamu spustili hnojomet

Hra odstranila nacistické výjevy a sexuální obsah. Fanoušci na Steamu spustili hnojomet

Jakub Fišer

Jakub Fišer

28. 6. 2023 10:30 4

S komunitou je to někdy těžké. Populární bojovka v japonském stylu Skullgirls od amerického studia Autumn Games to teď na platformě Steam schytává ze všech stran. Důvod? Údajná cenzura stran tvůrců.

Reklama

  • Skullgirls je hra z roku 2013, přesto do ní vývojáři „hrábli“ nyní
  • Údajně kvůli tomu, aby odstranili urážlivé a provokativní prvky
  • Fanoušci to však těžce nesou, na Steamu spustili review bombing

V jedné z posledních aktualizací vývojáři z Autumn Games a Hidden Variable Studios upravují některé textury ve hře – a to jak pro PC, tak i konzolovou a mobilní verzi. Dle oficiálního prohlášení tvůrců jde o „narážky na nacismus, případy, kdy jsou postavy sexualizovány, či je u nich vyobrazován nekonsensuální sex a případy, kdy jsou textury v nedobré kvalitě“.

O jaké konkrétní případy jde? V rámci příběhu se hráč setká s frakcí Black Egret, která je více méně stylizována do nacistické třetí říše – postavy nosí na rukou červené pásky s černým deštníkem. Tyto pásky byly po aktualizaci odstraněny, přestože celkový militantní dojem de facto zůstává.

Dalším aspektem, který neunikl čistce, jsou občasné sexuální výjevy. Obecně lze říct, že došlo k zakrytí odhalených těl (břicho, hruď u mužů) a v některých obzvlášť bizarních případech bylo u ženských postav vyměněno spodní prádlo z bílého za černé.

Přestože titul Skullgirls 2nd Encore je již 10 lety starý, hráčská komunita to nese hodně těžce. Průměr všech recenzí (20 785) je na Steamu „velmi kladný“, nicméně recenze za poslední dobu (1 470) jsou „spíše záporné“.

Fanoušci se od tvůrců odvrací, kritizují „cenzuru umění“, kritizují narušení „unikátního grafického stylu“ a nazývají hru „ubohou“ a „woke“. Někteří se uchylují i k nadávkám, jak to v podobných případech bývá.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama