Horizon od Netflixu ponese název Horizon 2074 a využije tvůrčích talentů ze seriálů The Boys a The Expanse
i Zdroj: PlayStation Studios / Guerrilla Games
Novinka Horizon od Netflixu ponese název Horizon 2074 a využije tvůrčích talentů ze seriálů The Boys a The Expanse

Horizon od Netflixu ponese název Horizon 2074 a využije tvůrčích talentů ze seriálů The Boys a The Expanse

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

28. 6. 2022 09:55

Už nějakou dobu víme, že vedle The Last of US vzniká i pořad na motiv Horizon: Zero Dawn, který bude streamován na Netflixu v koprodukci se Sony. Seriál byl společně s adaptacemi Gran Turisma a God of War oznámen letos v květnu, přičemž novinář Jeff Grubb přináší první detaily.

Reklama

  • Seriál podle Horizon: Zero Dawn má nést název Horizon 2074 a zpodobnit dvojici časových linek
  • Paralelně má být tak vyprávěn příběh před a po pádu lidské civilizace
  • Seriál bude natáčen v Torontu za dopomoci tvůrců The Boys (Banda) a The Expanse (Expanze)

Jak Grubb upozorňuje, výčet pracovníků připojený k projektu byl zveřejněn na webových stránkách Directors Guild of Canada Ontario. Seznam nyní obsahuje 27 jmen, a to včetně prvního asistenta režie Jacka Boema (The Boys, Resident Evil: Welcome to Raccoon City) a art directora Michela Bradyho (The Expanse).

Grubb rovněž rozvádí, že projekt zatím nese název Horizon 2074 a že vyprávění vezme diváky přes dvě časové linie. Jedna má údajně odpovídat času známém z her (tzn. chvíli, kdy již civilizace padla a světu vládne zeleň), zatímco druhá ještě době, kdy k pádu teprve dochází. Myšlenka je prý taková, že děj nebude jen kopií hry, ale že vše bude odvyprávěno paralelně a osvětlí se události, které nebyly ve hře nedořešeny.

Co se týče názvu, hráči již stačili poukázat na jeho zvláštní pojetí vzhledem k loru světa. Ze zasazení her, které připadá na tisíc let do budoucnosti, je totiž zjevné, že 2074 pravděpodobně odkazuje na vyhlazování lidstva, jež se nicméně podle loru událo o deset let dříve (kolem roku 2064 až 2065). Důvodů, proč tuto volbu učinit lze přitom dohledat více; samozřejmě za předpokladu, že je název pravdivý. S ohledem na omezenost rozpočtu, jakož i potenciál pro rozšíření děje se patrně nejvíce nabízí vyprávění na styl post mortem. Jinak řečeno, místo hlavní vlny bojů, kde by bylo zapotřebí nákladné CGI, může seriál nabídnout perspektivu vědců, kteří přežili a pomohli stvořit svět, jak jej známe z her.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama