Horizon Forbidden West dostává na PS5 nové grafické nastavení a podporu VRR
i Zdroj: PlayStation Studios / Guerrilla Games
Horizon Forbidden West Novinka Horizon Forbidden West dostává na PS5 nové grafické nastavení a podporu VRR

Horizon Forbidden West dostává na PS5 nové grafické nastavení a podporu VRR

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

7. 7. 2022 10:00

Podobně jako Spider-Man: Miles Morales nebo Ratchet & Clank: Rift Apart i Horizon Forbidden West se na PS5 těší více grafickým režimům Jednak zde máme Performance mód se 60 FPS | 1800p, dále Resolution se 30 FPS | 4K a nově i Balanced – kompromis mezi kvalitou obrazu a výkonem pro monitory s podporou 120 Hz.

Reklama

  • Horizon Forbidden West získalo v rámci PS5 verze podporu VRR i HFR
  • Hra díky tomu může zobrazit až 120 FPS, přičemž přichází i vybalancovaný grafický režim se 40 Hz

Nová grafická nabídka přichází do Horizonu jako součást patche 1.17. Jeho stažení je možné už nyní, přičemž svou velikostí dosahuje jen necelého gigabajtu. Součástí novinek, jež jsou určeny PS5, je už zmíněný 40Hz režim Balanced a podpora technologií Variable Refresh Rate (VRR) a High Refresh Rate (HFR). VRR vylepšuje proces dynamického škálování rozlišení při volbě 60 Hz a zároveň spolu s HFR cílí i podporovaných monitorů až na 120 Hz, kdy hra potenciálně zobrazí až 120 FPS.

Výhody vybalancovaného režimu, jenž v zájmu výkonu snižuje i některá grafická nastavení, už dříve pokrylo Digital Foundry. Ve svém obsáhlém rozboru Ratcheta uvedlo, že volba 40 Hz přináší tu výhodu, že doba obnovy snímku leží v polovině mezi toutéž dobou u hraní při 60 a 30 FPS. Hra se tak aktualizuje rychleji, vše působí plynuleji a výrazně se zlepšuje celková odezva.

Kromě vylepšení určených pro PS5 obsahuje patch 1.17 také větší balíček oprav, jenž lze dohledat na Redditu. Z těch zásadních můžeme uvést občasné padání hry nebo zasekávání postupu příběhem při plnění některých úkolů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama