Hodnota Tencentu rapidně klesá. Společnost musí propouštět, důvodem jsou tvrdé domácí restrikce
i Zdroj: Gamesmag
Novinka Hodnota Tencentu rapidně klesá. Společnost musí propouštět, důvodem jsou tvrdé domácí restrikce

Hodnota Tencentu rapidně klesá. Společnost musí propouštět, důvodem jsou tvrdé domácí restrikce

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 10. 2022 17:02

Čínského technologického giganta Tencent s velkou pravděpodobností znáte. Herní kolos za poslední roky skupoval velké množství herních studií či investoval do jejich podílů. Za poslední týdny a měsíce se ale společnosti moc nedaří, jak ukazuje zpráva Bloombergu.

Reklama

  • Hodnota Tencentu klesá, společnost překonal i výrobce rýžového vína
  • Důvodem jsou rozsáhlé restrikce a neschvalování nových her

Cena akcií Tencentu totiž klesla na pětileté minimum, výsledkem čehož je opravdu komický paradox – hodnotu Tencentu nyní překonala firma Kweichow Moutai, která vyrábí rýžové víno. A to už o 235 milionů dolarů. Samozřejmě pokles ceny akcií na Tencent tvrdě dopadá.

Společnost v minulých týdnech musela zavést novou strategii, probíhá restrukturalizace a napříč celou firmou se vyhazují zaměstnanci. Důvodem je neustálé zpřísňování restrikcí vůči hernímu průmyslu ze strany čínské vlády. Ta omezila čas, který mohou mladí hráči strávit u her, především ale prakticky neschvaluje vydávání nových her a Tencent dostal za uplynulý rok jedno povolení. K tomu musíme připočítat striktní pravidla přezdívané jako „zero-covid“ a také celosvětový úpadek ekonomiky. 

Jak tvrdí PCGamer, tyto domácí problémy jsou nejspíše také důvodem, proč se Tencent za uplynulé roky rozhodl masivně investovat do západních studií, které mohou pracovat bez vládní kontroly.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama