Hlubina vesmíru pohltí i naše konzole. Skvělé Everspace 2 oznamuje datum vydání pro PS5 a Xbox Series
i Zdroj: Hrej.cz
Everspace 2 Novinka Hlubina vesmíru pohltí i naše konzole. Skvělé Everspace 2 oznamuje datum vydání pro PS5 a Xbox Series

Hlubina vesmíru pohltí i naše konzole. Skvělé Everspace 2 oznamuje datum vydání pro PS5 a Xbox Series

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 7. 2023 09:45

Everspace 2 vyšlo tento rok z předběžného přístupu pro PC a Rockfish Games nyní oznámili, kdy jejich hra vyjde i na PS5 a Xbox Series. Oznámení bylo doprovázeno novým trailerem, který si můžete prohlédnout níže, a ohlášením, že konzole hru dostanou 15. srpna.

Reklama

  • Everspace 2 vyjde na aktuálních konzolích PS5 a Xbox Series 15. srpna
  • Hra se bude prodávat za 50 dolarů a bude též dostupná skrze Game Pass
  • Na konzolích kromě Xbox Series S poběží v 60 fps

Pro nezasvěcené můžeme rovnou říct, že nový trailer dobrý pohled na to, co je hlavním jádrem Everspace 2. Vidíme např. detailní průzkum hvězdných systémů, které vás zavedou do různých biomů i bojových zón, zatímco občas probleskují i jiné aspekty – jako např. úprava lodi.

Z těchto aspektů vidíme třeba výběr zbraní a možnosti přizpůsobit vše také vizuálně. Opomenout však nesmíme ani přidávání obsahu, které je rovněž potvrzeno. Studio Rockfish se totiž letos např. už netajilo tím, že v novém placeném dodatku (druhá půlka roku 2024) přidá do endgamu taktéž činnosti Leviathan a Dreadnought, kdežto ještě letos přidá bezplatný update, přidávající další obsah.

My jsme však chtěli rozebrat to, jak bude hra vypadat na konzolích této generace a všem se tyto verze liší – a pravdou je, že moc ne. Nad rámec toho, že všechny (mimo Xbox Series S) poběží v 60 fps, budou jejich odlišnosti totiž spíše povrchní a důležité dle toho, na co sami kladete důraz.

Jako již tradičně bude tedy např. PS5 verze o chlub bohatší po stránce funkcí, ale zase hůře dostupná než konkurenční verze. Věc se má tak, že PS5 verze bude podporovat všechny dominanty ovladače DualSense, včetně haptiky, adaptivních triggerů a použití reproduktoru; zatímco Xbox vsadí všechny karty na oslovení hráčů. Z jeho pohledu bude tedy cílem to hru dostat k co nejširšímu publiku, a to pokud možno za nejmenší cenu, která jejich počet ještě zvýší. Hru bude tedy nabízet i skrze předplatné Game Passu, kde ji půjde skoro za hubičku skrze nově obnovenou nabídku za 1 dolar.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama