Hideo Kodžima představil Death Stranding pro PS5 a první informace o svém novém projektu
i Zdroj: Hrej.cz
Death Stranding Novinka Hideo Kodžima představil Death Stranding pro PS5 a první informace o svém novém projektu

Hideo Kodžima představil Death Stranding pro PS5 a první informace o svém novém projektu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 6. 2021 07:45

Poslední dílo Hidea Kodžimy a jeho kolegů z Kojima Productions se podívá i na PlayStation 5. Nativní verze Death Strandingu zavítá na novou generaci v bohatší Director’s Cut edici, která dále rozšíří už tak naditý obsah.

Reklama

  • Hideo Kodžima seznámil hráče s tvůrčí filozofií svého studia
  • Mimoděk také odhalil rozšířenou verzi Death Strandingu PS5, jejíž představení proběhne za pár týdnů

Abychom však dali včerejším událostem jistý řád, je potřeba zmínit, že odhalení Death Strandingu pro PS5 předcházela i obsáhlá debata hlavního pořadatele Summer Game Festu Geoffa Keighleyho a už zmíněného tvůrce Hidea Kodžimy. Oba pánové si zde v nepříliš konkrétních náznacích přitakávali o novém projektu Kojima Productions, stejně jako pracovním přístupu, jenž japonské studio nyní razí.

Ve svém pohroužení do zásadních změn se Kodžima vyjádřil, že jeho další projekt bude (znovu) něčím, co redefinuje jeho stávající pohled na hry i způsob, jakým je vytváří. Odkázal se při tom na nejen na začlenění dalších mechanismů sociálního rázu a hlubokých filozofických otázek, ale také na snahu učinit titul zábavným. Ve svých predikcích si údajně japonský autor nepřeje znovu navštívit vzdálenou budoucnost, ale spíše se chce orientovat na reflexi současné společenské situace.

Co se Death Stranding Director’s Cut týče, ten by měl být podle Keighleyho se vším všudy představen už za několik málo týdnů. Jeho obsah by navíc mohl dle náznaků uveřejněného videa prolnout příběh Sama Portera Bridgese i se známějším světem Metal Gearu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama