Herní Dakar láká na osmdesátkové stroje DAF Turbo-Twin a Peugeot 405 Turbo
i Zdroj: Saber Interactive
Dakar Desert Rally Novinka Herní Dakar láká na osmdesátkové stroje DAF Turbo-Twin a Peugeot 405 Turbo

Herní Dakar láká na osmdesátkové stroje DAF Turbo-Twin a Peugeot 405 Turbo

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 9. 2022 08:55

Chystané pokračování herní adaptace dakarské rallye Dakar Desert Rally vychází už za pár týdnů. Autoři z portugalské pobočky Saber Interactive se tak nyní snaží hráče nalákat na předobjednávky, například nabídkou klasických strojů z osmdesátých let. Ty budou součástí Deluxe verze.

Reklama
Reklama

  • V Deluxe edici Dakar Desert Rally se objeví DAF Turbo-Twin a Peugeot 405 Turbo 16

Konkrétně jde o šílený experiment DAF Truck Turbo-Twin. Ten pohání dvojce třikrát přeplňovaných motorů o objemu 11,6 litru s kombinovaným výkonem 1220 koní a v roce 1988 měl dovézt tým nizozemce Jana de Rooye k drtivému vítězství (o rok dříve se mu to se starší generací stroje podařilo s obřím náskokem). Ostatně jeden z nejšílenějších závodních speciálů historie motorsportu v dunách dával zabrat i mnohem kompaktnějším a lehčím osobním speciálům. Existuje video, na kterém v obří rychlosti předjíždí právě Peugeot 405 Turbo, a právě tuto scénu můžete vidět přepracovanou v herním traileru. 

Turbo-Twin ale tehdy rallye nedokončil. Druhá posádka se slabší konfigurací totiž těžce a tragicky havarovala, během nehody zemřel navigátor, celý tým z Dakaru odstoupil a nezúčastnil se ani dalších ročníků.

To Peugeot 405 Turbo 16 vozil legendárního jezdce Ariho Vatanena. I ten si ale v roce 1988 zažil své. Po několika etapách, kdy se Vatanen držel ve vedení závodu, byl totiž v Mali vůz odcizen gangem zlodějů a našel se až po diskvalifikaci kvůli absenci na dalších rychlostních zkouškách. V dalších dvou ročnících už ale Vatanen s nádherným speciálem vyhrál. Ve stejné době také 405 dominovala na vrchařské ikoně Pikes Peak. V dalších letech se nicméně Peugeot začal soustředit na asfaltové závodní disciplíny a štafetu úspěchů převzal Citroen.

Oba ikonické stroje můžou prohnat majitelé Deluxe edice hry, a to už od 4. října na Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5 a PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama