AKTUALIZACE: Další útok. Hackeři údajně ukradli stovky interních dat od Epic Games
i Zdroj: Epic Games
Novinka AKTUALIZACE: Další útok. Hackeři údajně ukradli stovky interních dat od Epic Games

AKTUALIZACE: Další útok. Hackeři údajně ukradli stovky interních dat od Epic Games

Dominik Tománek

Dominik Tománek

28. 2. 2024 15:00

Tvůrci populární střílečky Fortnite údajně čelí problému s ukradenými daty. Je však možné, že se jedná o podvod fiktivní skupiny.

Reklama

Aktualizace

Společnost Epic Games oficiálně potvrdila, že neexistuje žádný důkaz o tom, že by došlo k narušení bezpečnosti. Zdá se , že celý útok byl falešný. Epic Games to oznámili na sociálních sítích a potvrdili, že existují „nulové důkazy“ o jakémkoli úspěšném útoku. Prý Mogilevich je ani nekontaktoval. 

Původní zpráva:


  • Hackerská skupina prý ukradla interní data Epic Games
  • Neuvedli však konkrétní částku a podmínky, takže je možné, že jde o podvod

Podle serveru Cyber Daily se Epic Games stali obětí hackerského útoku. Mluvčí nové hackerské skupiny Mogilevich tvrdí, že jsou data v současné době na prodej a že Epic Games má na zaplacení lhůtu do 4. března. Nepožádal však o konkrétní částku, nezveřejnil důkaz o hacknutých datech ani neřekl, co se stane, pokud Epic Games nebude souhlasit.

„Jsme Mogilevich,“ uvedla skupina, která svůj vznik oznámila 18. února. „Naším programem je přísně trestat společnosti a korporace, které nedokážou udržet svou infrastrukturu pod kontrolou a v bezpečí. Naši operátoři jsou zkušení pentesteři, na rozdíl od jiných podobnýc


h skupin, v nichž se lže o jejich účelu, se od začátku shodujeme, že to děláme kvůli penězům.“ Skupina prý ukradla 189 GB dat obsahujících „e-maily, hesla, celá jména, platební informace a zdrojový kód“.

Podobný případ se odehrál na konci loňského roku, kdy se ransomwarová skupina Rhysida nabourala do Insomniac Games a ukradla 1,6 TB dat včetně osobních údajů zaměstnanců. Společnost Sony nakonec odmítla požadovanou částku zaplatit a data unikla online. Mogilevich však zatím neprokázal, že údaje ukradl, takže by se mohlo jednat o promyšlený podvod. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama