GSC Game World rozporuje zprávu ruského webu ohledně dalšího odkladu Stalkera. Hra prý vyjde příští rok
i Zdroj: GSC Game World
S.T.A.L.K.E.R. 2 Novinka GSC Game World rozporuje zprávu ruského webu ohledně dalšího odkladu Stalkera. Hra prý vyjde příští rok

GSC Game World rozporuje zprávu ruského webu ohledně dalšího odkladu Stalkera. Hra prý vyjde příští rok

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

24. 9. 2022 09:05

Vývojáři z GSC Game World po ujištění spojeném s nedávným zrušením předobjednávek na Xboxu popírají nové spekulace o odložení Stalker 2: Heart of Chornobyl. Studio reaguje konkrétně na zprávu, se kterou přišel šéfredaktor ruského webu iXBT Games Vitalij Kazunov. Ten tvrdil, že GSC nemá do dnešního dne hratelnou verzi titulu, a že hra z toho důvodu vyjde až v roce 2024/2025. GSC Game World však tuto fámu jednoznačně vyvrátilo a přidalo prohlášení, že Kazunovovo tvrzení je „absurdní“.

Reklama

  • Vývojáři Stalkera 2 popírají, že by hra měla vyjít až v roce 2024/2025
  • S cílem popřít spekulace opakují, že se dočkáme příští rok

V prohlášení poskytnutém pro web AltChar studio uvedlo, že informace od iXBT Games nejsou založené na pravdě a že Stalker 2 je stále plánován na rok 2023. Zpráva byla následně uvedena ještě jednou, a to na oficiálním Discordu. Zde se jmenovitě objevila v reakci na otázku jednoho z tazatelů od člena vývojářského týmu.

Tvůrci druhého Stalkera uklidňují hráče, k dalšímu odkladu prý nedošlo
i Zdroj: GSC Game World / Steam

Tvůrci druhého Stalkera uklidňují hráče, k dalšímu odkladu prý nedošlo

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že platforma Xbox začala uživatelům automaticky rušit předobjednávky Stalker 2:…

12. 9. 2022 09:21

Kazunov původně uváděl, že za dalším údajným odkladem stojí nutnost projekt kompletně přepracovat vlivem odlivu klíčových zaměstnanců během situace na Ukrajině. Jeho slova stála na tom, že si GSC nemělo vést detailní záznamy o své práci, což mělo při jeho následném přesunu mimo Ukrajinu vést k tomu, že noví zaměstnanci museli práci provádět znovu. Ačkoli nic z toho nelze stoprocentně vyvrátit, ačkoli pochybovat lze, můžeme připomenout, že část týmu měla před časem přesunout své síly i do České republiky a na svou dřívější práci plynule navázat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama