Grubb: Starfield by mohl vyjít ještě letos
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Grubb: Starfield by mohl vyjít ještě letos

Grubb: Starfield by mohl vyjít ještě letos

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 3. 2021 13:56

Připravovaná nová IP Bethesdy by mohla být blíže, než si myslíme. Herní analytik a insider Jeff Grubb tvrdí že by měla být hra s 90% pravděpodobností odhalena ještě letos, a chvíli po tom i vydána. Studio chce prý navázat na svůj postup v případě čtvrtého Falloutu.

Reklama

Grubb to naznačil během streamu Dealer Gaming, informaci sdílel web Gamingbolt a následně se začala šířit skrze fórum Resetera na další sociální sítě. Sám Grubb je ale evidentně se svým tvrzením velmi opatrný. I když informaci přiřkl devadesátiprocentní pravděpodobnost, sám ji ještě zdůrazňuje a vyhrazuje se proti tomu, že by mělo jít o potvrzenou zprávu.

Konkrétně by měla Bethesda se Starfieldem oficiálně vyrukovat během letošní E3 a během tří měsíců hru i vydat. Napodobila by tak svou strategii v případě Falloutu 4, který oznámila během E3 2015 a vydala ještě v listopadu téhož roku. Plánu se prý může postavit do cesty jen Covid a s ním spojená problematika práce z domova. Pokud se podaří vývoj ukočírovat i s home officy, máme se v zimě mít na co těšit.

 

 

Grubb je považován za poměrně věrohodný zdroj informací, na druhou stranu nad tvrzením visí několik otazníků. Dlouhodobě je rétorika Bethesdy velmi zdrženlivá a Starfield (společně s dalším pokračováním série The Elder Scrolls) má představovat běh na skutečně dlouhou trať. Viceprezident Pete Hines takto plašil spekulace ještě v květnu loňského roku. Navíc by vydání před letošními vánoci pravděpodobně znamenalo společný start s Halo: Infinite, a je otázkou, zda by Microsoft jakožto novopečený vlastník Bethesdy chtěl pustit takto velké a významné projekty do přímého souboje.

Spekulace je tedy třeba brát s velkou rezervou. Uvidíme snad už letos v létě.

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama