GPD Win 3 je handheld s Windows
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GPD Win 3 je handheld s Windows

GPD Win 3 je handheld s Windows

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 3. 2021 12:07 6

Pokud se dnes řekne konzole, asi si každý představí PlayStation nebo Xbox. Hraní na cestách vám zase zajistí Nintendo Switch, který má zcela jistě skvělé exkluzivity a nachází se zde i takové pecky jako Zaklínač 3. Ale co když si chcete zahrát Cyberpunk nebo Grand Theft Auto V?

Reklama

Na trhu se už před několika lety objevil přenosný počítač GPD Win. Nenechte se zmást, nejedná se o notebook, nýbrž zařízení podobné Nintendu DS. Nová generace GPD Win3 jde ale ještě dále a kromě dost slušného výkonu nabídne i vzhled, který není od Nintendo Switch tak daleko.

GPD Win 3 je handheld se vším všudy – 5,5palcový LCD displej disponuje rozlišením 720p, po jeho vysunutí se na těle konzole objeví dotyková klávesnice pro psaní. Na stranách se zase nachází dva joysticky doplněné o šipky a čtveřici tlačítek.

GPD Win 3 je handheld s Windows
i Zdroj: Hrej.cz

Vnitřek je také velmi zajímavý. Celkem dvě verze nabídnou 11. generaci Intel Core procesorů, a to buď i5 nebo i7. Procesor doplňuje Intel Xe grafický čip se 16 GB RAM a velmi slušným M.2 SSD diskem s kapacitou 1TB. Handheld pohání klasický Windows a pokud si na crowdfundingové stránce Indiegogo připlatíte, dostanete ke konzoli i dockovací stanici s možností připojit trojici dalších USB, HDMI, USB C i internetový kabel. Váha samotné konzole je slušných 550 gramů. Cena je pochopitelně celkem vysoká – základní GPD Win 3 stojí přibližně 20 tisíc korun, stanice další tisícovku.

GPD Win 3 je handheld s Windows
i Zdroj: Hrej.cz
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama