Novinka Remake Gothic obdržel první screenshoty

Remake Gothic obdržel první screenshoty

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

17. 3. 2021 10:30 3

Koncem minulého bylo představeno španělské studio Akima Interactive, které bude mít na starost tvorbu remaku kultovního RPG Gothic. Zdá se, že autoři neztrácí čas, nabídli totiž první screenshoty odkazující na vyhlíženou předělávku.

Reklama

Možná si vzpomenete na hratelný teaser, jehož prostřednictvím společnost THQ Nordic testovala zájem ze strany hráčů. Tehdy se do něj pustilo přes 180 tisíc lidí, což bylo samo o sobě jasným důkazem, že je po remaku hlad. Hráči měli možnost projevit vlastní názor na podobu ukázky, ve zpětné vazbě nejčastěji zazníval požadavek, aby remake více reflektoval ponurou atmosféru původní hry.

Návrhy si autoři evidentně vzali k srdci. Na Steamu se totiž objevily první screenshoty, které trestaneckou kolonii pod magickou bariérou připomínají daleko více. Barvy jsou méně saturované, prostor dostaly odstíny šedé, což vzbuzuje typickou bezútěšnou náladu.

Remake Gothic obdržel první screenshoty
i Zdroj: Hrej.cz

Akima Interactive neskrývá velké ambice. Chce se stát prvotřídním evropským studiem zaměřeným na tvorbu v RPG žánru. Remake prvního dílu série Gothic je tedy pouze první zastávkou, zároveň však jde o velmi důležitý projekt, skrze který na sebe autoři mohou upoutat potřebnou pozornost.

Zatím není známo, kdy remake vyjde, autoři nestanovili ani přibližný termín. Hra zamíří na PC a také na konzole PlayStation 5 a Xbox Series.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama