Gigabyte se potýká s problémy, dva konkrétní zdroje jsou vysoce poruchové a hrozí zničením systému
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gigabyte se potýká s problémy, dva konkrétní zdroje jsou vysoce poruchové a hrozí zničením systému

Gigabyte se potýká s problémy, dva konkrétní zdroje jsou vysoce poruchové a hrozí zničením systému

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 8. 2021 12:03

Výrobce hardwaru Gigabyte má poměrně zásadní problém. Jeho zdroje P750GM a P850GM totiž hromadně odcházejí do křemíkového nebe, a často při tom berou s sebou celé sestavy drahých komponent. Na popud řady hráčů, kteří se s problémy setkali, oba zdroje vyzkoušel hardwarový magazín Gamers Nexus a potvrdil, že komponenty trpí opravdu šílenou poruchovostí.

Reklama

  • Dva zdroje od výrobce Gigabyte mohou být velmi nebezpečné
  • Množí se nespokojení zákazníci a web Gamers Nexus experimentem potvrdil, že jsou komponenty až extrémně poruchové
  • Konkrétně jde o modely P750GM a P850GM, nižší řada na tom má být opravdu špatně

Web od února, kdy se začaly zkazky o poruchách objevovat skutečně ve velkém, nakupoval a testoval obrovské množství zdrojů. Zjistil, že řada 850 trpí poměrně vysokým množstvím chyb, levnější 750 jsou ale přímo děsivé. Během pár měsíců zaznamenal totální kolaps u zhruba poloviny všech testovaných kusů. Některé nefungovaly už při vybalení z krabice, jiné s sebou při zkratu vzaly i kompletní sestavu včetně karet z řady GTX (reporty hovoří i o zničených nákladných RTX, ty ale web pochopitelně riziku nevystavoval).

Odborníci webu přiznávají, že je zdroj jako takový velmi špatně navržený a sestavený z nekvalitních dílů. Ve videu také naznačují, že si Gigabyte musel být rizika vědom. Problém je třeba v tom, že americký hardwarový obchod Newegg zdroj automaticky balil k některým řadám grafických karet RTX. I to je podle magazínu podezřelé, Gigabyte se tak možná snažil zbavit co největšího množství vyrobených zdrojů dříve, než je hráči odmítnou kupovat. Ve své době mimochodem zdroje vybuchovaly například při zátěžových testech recenzentů.

Zmíněné zdroje tak magazín jednoznačně nedoporučuje pořizovat. Výrobky jsou dostupné i na českém trhu a jsou skladem u většiny velkých obchodníků. I když se v hodnoceních zatím neobjevují špatné reakce, negativní diskuze většinou vyplývá právě z výše zmíněných experimentů, doporučujeme při nákupu zachovat velkou obezřetnost a možná raději sáhnout po jiné značce.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama