Games for Windows Live stále žijí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Games for Windows Live stále žijí

Games for Windows Live stále žijí

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

23. 6. 2014 07:33 1
Reklama

Zprávy o smrti Games for Windows Live byly poněkud přehnané. DRM služba od Microsoftu nepatří mezi nejoblíbenější platformy PC hráčů, a tak když loni v létě Microsoft zrušil digitální obchod Marketplace, čekali jsme, že GFWL bude brzy následovat.

Mluvilo se o červenci 2014, kdy by hry běžící pod službou musely najítnový domov u alternativních obchodů jako Steam nebo Origin. V prohlášení pro Game Informer uvedl Microsoft, že plánuje udržení podpory GFWL u her, které chtějí pod službou nadále zůstat:

"Jak jsme již dříve prohlásili, v rámci rušení Microsoft Points byl uzavřen Xbox.com PC obchod. Ačkoliv si zákaznicí nemohou zakoupit z obchodu nové hry či dostat aktualizace her, dříve zakoupené tituly si budou moci nadále stáhnout z Games for Windows Live klienta do svého počtače."

Že se ale Microsoft PC her nevzdává potvrzuje poslední věta: "PC hraní se budeme v následujících letech stále věnovat a těšíme se, až vám v budoucnosti budeme moci říci víc o našich plánech."

O pokračovateli GFWL se už nějakou chvíli spekuluje a Microsoft zjevně na něčem pracuje. Současný stav jejich služby alespoň umožňuje dříve zakoupené hry nadále hrát, ačkoliv většina velkých her za poslední rok už utekla pod Steam nebo jinou platformu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama