Game Pass nedokázal oslovit dost nových předplatitelů ani druhý rok v řadě. Služba se míjí cílům Microsoftu
i Zdroj: Microsoft
Novinka Game Pass nedokázal oslovit dost nových předplatitelů ani druhý rok v řadě. Služba se míjí cílům Microsoftu

Game Pass nedokázal oslovit dost nových předplatitelů ani druhý rok v řadě. Služba se míjí cílům Microsoftu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

29. 10. 2022 12:05 4

Xbox Game Pass nedosahuje stanoveného cíle počtu předplatitelů, ačkoli je profitabilní. Přestože svou nabídkou, která konzistentně roste, velikost uživatelské báze navyšuje také, tento přírůstek není dle interpretace Axios vyjádřena v takové míře, jakou by si Microsoft přál. Společnost Axios uvádí, že nová informace vyplývá z analýzy dat poslední finanční zprávy Microsoftu, která pojednává o platu generálního ředitele Satyi Nadelly; stejně jako o platu dalších pracovníků v čele společnosti.

Reklama

  • Počet předplatitelů Game Passu neroste podle finančních dokumentace Microsoftu očekávaným tempem
  • Nárůst aktivních uživatelů měl být o téměř 35 % nižší než původní predikce
  • Phil Spencer již tento týden zmínil, že počet předplatitelů na Xboxu roste nižším tempem

Stephen Totilo, který za Axios informaci přinesl, analyzoval výše platu (resp. odměn) Nadelly a dalších zaměstnanců kvůli jejich částečné závislosti na plnění ročních cílů Game Passu. Dle finanční zprávy, která přesná čísla o Game Passu neuvádí, měl predikovaný versus skutečný přírůstek počtu předplatitelů činit za fiskál 2022, tedy do 31. června 2022, 72,88 % versus 28,07%. Je to tedy již podruhé, co tempo růstu nedosáhlo interních cílů. Pokud se zaměříme na fiskální rok 2021, zjistíme, že někdejším cílem bylo rozšířit počet předplatitelů o 47,79 %, ale výsledkem byl růst „pouze“ o 37,48 %.

V předchozím roce, tedy roce 2020, byl cíl naopak s přesahem splněn – cílem byl dosáhnout meziročního přírůstku 71 % a výsledkem byl růst o 85,75 % vůči počátečnímu stavu. Šéf herní divize Microsoftu Phil Spencer nicméně již začátkem tohoto týdne méně přímočaře avizoval, že situace kolem předplatitelů zřejmě není tak vlídná jako v roce 2020. V rámci konference WSJ Tech Live otevřeně prohlásil, že ačkoli službu může označit za ziskovou (zisk má činit asi 10 až 15 % vůči nákladům na provoz), růst na konzolích označil s odkazem na saturaci trhu za „zpomalující“. Co konkrétně tímto tvrzením míní, či jak vážně jej máme brát, již neupřesnil, a je tak otázkou, jak si služba stojí vůči přibližnému růstu o 39 % mezi lednem 2022 (25 milionů předplatitelů) a lednem 2021 (18 milionů předplatitelů).

Xbox Game Pass je ziskový, zažívá masivní růst na počítači. Na konzolích naopak zpomaluje
i Zdroj: Xbox

Xbox Game Pass je ziskový, zažívá masivní růst na počítači. Na konzolích naopak zpomaluje

Phil Spencer na konferenci The Wall Street Journal prozradil kromě plánů s Call of Duty i výkon předplatné služby Xbox Game…

27. 10. 2022 11:31
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama