Frontier Developments procházejí personálními změnami, David Braben už není CEO
i Zdroj: Frontier
Byznys Novinka Frontier Developments procházejí personálními změnami, David Braben už není CEO

Frontier Developments procházejí personálními změnami, David Braben už není CEO

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 8. 2022 12:05 1

Britské studio Frontier Developments plc oznámilo, že učinilo řadu změn ve vedení firmy. Měnil se i samotný CEO společnost, Davida Brabena vystřídal bývalý CCO Jonny Watts a Braben se přesunul do rady. Cílem má být další růst a zlepšování poměrů ve firmě.

Reklama

  • Frontier Developments mění vedení
  • CEO firmy je bývalý CCO Johny Watts, David Braben dostal novou, vlastní roli

Legendární vývojář, spoluzakladatel Frontier a autor série Elite David Braben konkrétně dostal roli Prezidenta a Zakladatele, zatímco jeho nástupce Watts povýšil po dlouhých deseti letech na pozici  kreativního ředitele firmy. Novým předsedou rady se stane David Wilton, zatím v pozici nevýkonného ředitele. V prosinci pak nahradí Davida Gammona, který dokončí svůj mandát.

Mezi další povýšení patří James Dixon v roli provozního ředitele a Jessica Bourne v roli generální zástupkyně a tajemníka.

Braben vedl firmu celkem 28 let a vybudoval tak jednu z nejdůležitějších značek průmyslu, i když v posledních letech stojí spíše ve stínu větších studií. Ve své nové pozici bude nadále dohled nad směřováním studia, zároveň ale dostane více prostoru pro budování vztahů v rámci průmyslu. Watts dostane za úkol navázat na dobrou finanční kondici firmy, tisková zpráva mluví o rekordním výnosu za finanční rok 2022 ve výši 114 milionů liber.

Studio v současnosti stojí za značkami Elite, Planet Zoo, Planet Coaster a Jurassic World. Připravuje také licencovaný F1 Manager 2022.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama