Forza Horizon 5 v den vydání přilákala přes 4,5 milionu hráčů, trhá rekordy Xboxu
i Zdroj: Hrej.cz
Forza Horizon 5 Novinka Forza Horizon 5 v den vydání přilákala přes 4,5 milionu hráčů, trhá rekordy Xboxu

Forza Horizon 5 v den vydání přilákala přes 4,5 milionu hráčů, trhá rekordy Xboxu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 11. 2021 11:15

Launch závodní arkády Forza Horizon 5 lze považovat za maximálně povedený. Microsoft, potažmo Xbox a jeho šéf Phil Spencer se totiž na Twitteru pochlubil tím, že včera, v den “plného” vydání hry se do virtuálního Mexika vydalo přes 4,5 milionu hráčů. To je pro Xbox Game Studios obří úspěch, jde totiž o největší launch v historii iniciativy a statistiky dalece překonaly Forza Horizon 4.

Reklama

  • Forza Horizon 5 si připsala rekordní launch
  • Hru v první den plného vydání vyzkoušelo přes 4,5 milionu hráčů
  • Jde o rekord iniciativy Xbox Game Studios i značky Forza Horizon
  • Peak byl třikrát vyšší, než jakého historicky dosáhla Forza Horizon 4

Do hry se prý v jeden moment pustilo třikrát víc lidí, než v nejsilnější chvíli hrálo čtvrtý díl. „Do Xboxu jsme léta investovali tak, aby mohlo hrát co nejvíce lidí. S 4,5 milionu hráčů na PC, cloudu i konzolích ukazuje Forza Horizon 5, že se tento plán mění v realitu,“ pochvaluje si výsledky Spencer.

Obřím číslům samozřejmě výrazně prospělo vydání v předplatném Xbox Game Pass, tam ale hra zamířila až včera. V rámci předběžného přístupu podmíněného nákupem dražší ultimátní edice (2794 českých korun) ale hra přilákala přes 800 tisíc hráčů, což je také obrovský úspěch.

Na agregátoru Metacritic si titul nese průměrné skóre 92, jde tak o nejlépe hodnocenou hru letošního roku a lze říct, že se Playground Games, Turn 10 a Xbox Game Studios povedlo přinést absolutní hit. My byli o něco přísnější, kvůli malé míře změn jsem hře udělil “jen” osmičku. Její obří kvality ale popřít rozhodně nelze.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama