Forza Horizon 5 si pro ideální zážitek nebojí říct o silné PC
i Zdroj: Hrej.cz
Forza Horizon 5 Novinka Forza Horizon 5 si pro ideální zážitek nebojí říct o silné PC

Forza Horizon 5 si pro ideální zážitek nebojí říct o silné PC

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

30. 9. 2021 15:15

Novinka od závodních specialistů z Playground Games se od svého představení zaslouženě pyšní úchvatnou, oči podmaňující grafikou, která vyvrací, že jsme již dosáhli vizuálního vrcholu. Každá legrace ale něco stojí, a proto se ani Forza Horizon 5 neštítí pro nejlepší grafiku sahat po řádně výkonném PC.

Reklama

  • Vývojáři Forza Horizon 5 upřesňují hardwarovou náročnost PC verze
  • Napříč všemi verzemi nabídne hra podporu haptické odezvy Xbox ovladače

Grafická náročnost podléhající dle zvyklosti rozdělení na minimální a doporučené požadavky listuje i sestavu, s níž dosáhnete ideálního požitku z hraní. V ní, dle očekávání, nechybí výkonné železo, jež má pod stolem málokdo. A tak jak případě jednotné konfigurací od AMD či Nvidie, nejpohlednější jízda prosluněným Mexikem bude vyžadovat SSD, ekvivalent grafického čipu Nvidia GTX 3080 či Radeon RX 6800 XT a procesor na úrovni Intel i7-10700K či Ryzen 7 3800XT.

Jelikož je ale nepopiratelné, že závodění je i v herní branži disciplína specifická, přichází mimo výkonu na přetřes i podpora periferií vybraných výrobců. V přehledu níže tak naleznete podporovaná zařízení od firem Logitech, Thrustmaster a Fanatec.


  • Logitech: Driving Force, G25, G27, G29, G920, G923PS, G923XB, Momo
  • Thrustmaster: Ferrari 458, T150 RS, T300 RS, T500 RS, TMX, T-GT, TS-XW, TX, TS-PC
  • Fanatec: V1, V2, V2.5, CSL, CSL DD, DD1, DD2, Universal HUB device

Vývojáři z Playground se během přiblížení nároků nezapomněli slůvkem zastavit ani u informace, že Forza Horizon 5 byla již od základu budována pro PC. Vedle otevřeného frameratu a nastavitelnost FOV je tak k dispozici i HDR, 4K rozlišení nebo podpora širokoúhlých monitorů s poměrem 21:9. Rozšířená podpora se taktéž dotkla haptické odezvy Xbox ovladače, jež bude univerzálně podporována napříč všemi verzemi, včetně Steamu.

Předchozí podoba minimálních požadavků, která byla uveřejněna na Steamu a Microsoft Storu, byla v rámci aktuálních změn dodatečně aktualizována. Hra vychází 9. listopadu pro PC a konzole Xbox Series a Xbox One, přičemž hned v první den zamíří i do služby Xbox Game Pass.

Forza Horizon 5 si pro ideální zážitek nebojí říct o silné PC
i Zdroj: Hrej.cz
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama