Football Manager začne nahrazovat oficiální název klubu Manchester United
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Football Manager začne nahrazovat oficiální název klubu Manchester United

Football Manager začne nahrazovat oficiální název klubu Manchester United

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

7. 8. 2021 12:50

Rok trvající rozepře mezi majiteli fotbalového klubu Manchester United a vývojáři série Football Manager o reprezentaci klubu se nachýlil ke konci. Po vzájemné dohodě se jeho vedení s vydavatelstvím Sega dohodlo, že ročník 22 a dále ustoupí od užívání oficiálního názvu mužstva.

Reklama

  • Football Manager 22 a dále nenabídne oficiální název klubu Manchester United
  • Jde o vzájemnou dohodu mezi vydavatelem a klubem navazující na rok trvající spor

Přestože dohoda budí na první pohled dojem velkých změn, vpravdě půjde spíše o kosmetickou úpravu. Namísto formálního značení „Manchester United“ se tak od letošního ročníku začneme setkávat s „Manchester UFC“, či pouze „Man UFC“. Na rozdíl od předchozího ročníku, kde došlo k výraznějšímu přejmenování italského klubu Juventus za Zebres, je tak současná změna především symbolická, a zejména na PC snadno opravitelná pomocí modů.

Jak už vývojáři ze Sports Interactive stačili podotknout, jejich přístup se od loňska zásadně nezměnil. I nadále tedy věří, že v kontextu zmíněného klubu nepotřebují další svolení k užívání jeho jména, a to jednoduše proto, že jim řečené právo udělil majitel již v minulosti. Opakované přehodnocení jednou daného slova vnímají tudíž za absurdní, a to zvláště pro fakt, že Manchester United byl se sérii dlouhodobě spojen od jejího zrodu. V kontrastu těchto skutečností označují proto jimi uzavřenou dohodu pouze za gesto dobré vůle, a nikoli uznání chyby.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama