Floridský Joker chce miliony za parodii v traileru GTA 6. Podle dabéra Arthura Morgana nemá šanci
i Zdroj: Rockstar Games / Take-Two Interactive
Grand Theft Auto 6 Novinka Floridský Joker chce miliony za parodii v traileru GTA 6. Podle dabéra Arthura Morgana nemá šanci

Floridský Joker chce miliony za parodii v traileru GTA 6. Podle dabéra Arthura Morgana nemá šanci

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

11. 12. 2023 10:00 5

„Vzali jste mi život,” postěžoval si ve videu. Po studiu Rockstar Games nyní žádá tučné odškodnění.

Reklama

  • Florida Joker chce až dva miliony dolarů za parodii v traileru GTA 6
  • Roger Clark upozorňuje, že s žalobou neuspěje

První trailer ke hře GTA 6 v sobě ukrývá nespočet narážek na události, k nimž opravdu došlo na Floridě, příkladem může být záběr na potetovaného zločince. Tvůrci z Rockstar Games se s největší pravděpodobností inspirovali skutečným případem, v němž figuroval Lawrence Sullivan, který si pro své tetování na obličeji vysloužil přezdívku „floridský Joker”.

Sullivan si podobnosti samozřejmě také všiml. Krátce po premiéře traileru zveřejnil video na TikToku, v němž po Rockstar Games požaduje odškodnění ve výši až dvou milionů dolarů. „Florida Joker si to nenechá líbit. Vzali jste mi podobu, vzali jste mi život,” postěžoval si.

Existuje snad nějaká šance, že by od světoznámého studia vyloudil nějaké peníze? Roger Clark je přesvědčen, že nikoli. Dabér Arthura Morgana z Red Dead Redemption 2 upozornil, že tvůrci z Rockstaru běžně parodují slavné osobnosti, přičemž si dobře uvědomují, co jim ještě projde. Navíc mají dostatek právníků, aby si poradili s jakoukoli žalobou.

Své o tom ví Lindsay Lohan. Známá herečka studio žalovala, jelikož byla přesvědčena, že podle ní vytvořilo jednu z ilustrací ke hře GTA 5. V roce 2018 byla žaloba zamítnuta. Neuspěla ani detektivní agentura Pinkerton. Ta si zase stěžovala, že ve hře Red Dead Redemption 2 došlo k poškození obchodní značky společnosti.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama