GTA 6 bude vypadat stejně jako v první ukázce, slibuje animátor, který pracoval v Rockstar Games
i Zdroj: Rockstar Games / Take-Two Interactive
Grand Theft Auto 6 Novinka GTA 6 bude vypadat stejně jako v první ukázce, slibuje animátor, který pracoval v Rockstar Games

GTA 6 bude vypadat stejně jako v první ukázce, slibuje animátor, který pracoval v Rockstar Games

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 12. 2023 15:40

V případě GTA 6 údajně nedojde k žádnému výraznému downgradu, hra podle animátora bude vypadat stejně jako v úvodním traileru.

Reklama

  • Animátor Mike York se vyjádřil k ukázce z GTA 6
  • Je přesvědčen, že odráží skutečnou podobu hry
  • V minulosti pracoval na GTA 5 a Red Dead Redemption 2

První trailer k dalšímu GTA navodil pěknou atmosféru a nechal nahlédnout na život ve státě Leonida, jehož předobrazem je Florida. U podobných ukázek se automaticky počítá s tím, že nejsou odrazem toho, jak bude hra ve výsledku vypadat, ale v případě GTA 6 tomu tak být nemusí.

K traileru se ve svém vlastním videu vyjádřil animátor Mike York, jenž pracoval v Rockstar Games mezi lety 2012 a 2017, přičemž se přímo podílel na vývoji GTA 5 a Red Dead Redemption 2. Z prvního traileru pro GTA 6 je nadšený.

Kdy vyjde další ukázka z GTA 6? Data mluví jasně
i Zdroj: Rockstar Games / Take-Two Interactive

Kdy vyjde další ukázka z GTA 6? Data mluví jasně

Insider naznačil, kdy by se mohl objevit další trailer k chystanému pokračování městské akce Grand Theft Auto.

7. 12. 2023 12:33
1

„Jsem opravdu ohromen tím, jak daleko dotáhli grafiku pro in-game verzi,” prohlásil a dodal, že se podobné ukázky často výrazně liší od finální verze. Aktuální záběry se však dle jeho názoru nebudou dramaticky odchylovat od podoby finální hry. „Až budete hrát tuhle hru, bude to opravdu vypadat takhle.”

York dále uvedl, že se vývojáři snaží vyždímat maximální výkon z aktuálních konzolí, což se odráží ve vysoké úrovni detailů. Také vysvětlil, že se v Rockstar Games nepracuje s předrenderovanými cutscénami, vše se odehrává takzvaně „in-game”. A vzhledem k tomu, že bude šestka po všech směrech větší (větší město, více lidí v ulicích, více vlasů na jejich hlavách), dalo vývojářům hodně práce, než vše pospojovali dohromady.

Samostatnou kapitolou jsou animace, York uvádí, že jich autoři vytvořili stovky tisíc. A právě díky nim působí hra opravdu živým dojmem, což je něco, v čem Rockstar exceluje. Více se dozvíte z přiloženého videa.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama