Final Fantasy XVI je po několika odkladech ve finálním stádiu vývoje
i Zdroj: Square Enix
Final Fantasy XVI Novinka Final Fantasy XVI je po několika odkladech ve finálním stádiu vývoje

Final Fantasy XVI je po několika odkladech ve finálním stádiu vývoje

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

30. 4. 2022 12:05

Producent společnosti Square Enix Naoki Jošida oznámil, že šestnáctý díl série Final Fantasy je zase o kus blíže dokončení. Hra představená s odhalením PlayStationu 5 má po přiznaném odkladu podléhat doladění posledních záležitostí.

Reklama

  • Šestnácté Final Fantasy je podle producenta ve finální části vývoje
  • Podle posledních zpráv měla nová ukázka šestnáctého dílu série dorazit průběhem jara

V rozhovoru pro vybrané japonské outlety se Jošida v krátkosti rozhovořil o tom, že Final Fantasy XVI dále pokračuje ve finální fázi vývoje. Coby jeden z hlavních tvůrců čtrnáctého dílu též neopomněl dodat, že vůči svému MMO předchůdci je nová hra více orientovaná na příběh a celkovou hratelnost. 

„Final Fantasy XVI si coby [čistě] singleplayerová hra klade za cíl zdůraznit příběh a zážitek z hraní mnohem více [než Final Fantasy XIV]." 

Vývoj Final Fantasy XVI se o půl roku opozdil, další informace se objeví na jaře
i Zdroj: Hrej.cz

Vývoj Final Fantasy XVI se o půl roku opozdil, další informace se objeví na jaře

Producent Naoki Jošida přislíbil, že se ještě letos dočkáme nových informací k chystanému Final Fantasy XVI. Slib bohužel…

29. 12. 2021 16:11

Během loňského prosince Jošida přiznal, že očekávaný příspěvek do dlouholeté série Final Fantasy byl interně odložen o téměř 6 měsíců a že jakékoli oznámení nelze čekat do jara 2022. Znovu se rovněž hodí připomenout, že titul je prozatím oznámen jen pro PlayStation 5, a to i přesto, že se už při jeho oznámení objevila řada spekulací naznačující časovou exkluzivitu. Podle těchto zdrojů by měla hra na PC zamířit po 6 měsících od vydání a na ostatní konzole po jednom roce. Ze zpráv podobného ražení lze též zmínit, že sám Jošida se o stavu vývoje rozhodl referovat už v říjnu 2021. Toho času uvedl, že na projektu zbývá jen několik tahů štětcem, což může naznačovat, že vydání nemusí být tak úplně daleko.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama