Final Fantasy 16 nakonec nevyjde v Saúdské Arábii. Square Enix odmítá úpravy, zatím nevíme, proč k zákazu došlo
i Zdroj: Square Enix
Final Fantasy XVI Novinka Final Fantasy 16 nakonec nevyjde v Saúdské Arábii. Square Enix odmítá úpravy, zatím nevíme, proč k zákazu došlo

Final Fantasy 16 nakonec nevyjde v Saúdské Arábii. Square Enix odmítá úpravy, zatím nevíme, proč k zákazu došlo

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 5. 2023 09:55

Očekávané akční RPG Final Fantasy XVI si hráči v Saúdské Arábii nezahrají. Respektive minimálně ne legálně a z oficiální distribuce. Národní ratingová komise totiž odmítla hře udělit potřebné hodnocení, zatímco autoři důrazně odmítili jakkoliv upravovat obsah hry, aby vyhovoval regionálním specifikům.

Reklama

  • V Saúdské Arábii kvůli zákazu nevyjde Final Fantasy 16
  • Square Enix odmítá jakékoliv úpravy hry, aby vyhovovala regionálním požadavkům

Saúdská General Commission for Audiovisual Media tedy vydání hry v zemi úplně zatrhla. Vtip je v tom, že dosud nevíme, proč by k takovému kroku mohlo dojít. Magazín PushSquare nicméně připomíná, že jde o první titul série, který byl evropskou PEGI ohodnocen 18+ a od americké ESRB získal shodné hodnocení M (pro dospělé). Na hráče tedy zřejmě čeká brutální, dospělá nebo kontroverzní zábava.

V Saúdské Arábii zpravidla nemůžou vyjít hry, které vyobrazují nahotu, sexualitu, konzumaci alkoholu, příliš explicitní násilí nebo obsahují odkazy a motivy LGBTQ+ menšin. Je silně pravděpodobné, že se minimálně část těchto motivů ve Final Fantasy XVI objevila. Square Enix ale důrazně odmítá hru jakkoliv upravovat nebo měnit, což jsou kroky, které v zájmu vydání hry v minulosti podstoupilo třeba studio Rockstar Games s Red Dead Redemption 2.

Final Fantasy XVI vychází 22. června exkluzivně na PlayStation 5. Později se dočkáme i verze pro počítače.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama