Far Cry 6 i další starší hry Ubisoftu dorazí na Steam už toto léto. Znovu končí jejich exkluzivita pro Epic
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Far Cry 6 i další starší hry Ubisoftu dorazí na Steam už toto léto. Znovu končí jejich exkluzivita pro Epic

Far Cry 6 i další starší hry Ubisoftu dorazí na Steam už toto léto. Znovu končí jejich exkluzivita pro Epic

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

22. 4. 2023 07:30

Návrat Ubisoftu na Steam pomalu pokračuje. Poté, co exkluzivita pro Epic Games Store dříve vypršela pro Watch Dogs: Legion nebo The Division 2, přichází francouzský vydavatel s dalšími čtyřmi hrami, které mají Steam obohatit už toto léto – Far Cry 6 (11. května), Rainbow Six Extraction (15. června), Riders Republic (8. června) a Monopoly Madness (22. června).

Reklama

  • Ubisoft v další vlně oznámil datum vydání čtyř starších her na Steamu 
  • Jedná se o:
    • Far Cry 6 – 11. května
    • Rainbow Six Extraction – 15. června
    • Riders Republic – 8. června
    • Monopoly Madness – 22. června. 

Ubisoft začal své hry vydávat mimo Steam poprvé kolem roku 2019, kdy oznámil, že tehdy chystané Division 2 bude exkluzivní pro Epic – a samozřejmě pro jeho vlastní obchod Ubisoft Connect. O několik měsíců později však dohoda narostla. Ubisoft tehdy dále upřesnil, že jeho plány s Epicem nově začaly zahrnovat i další chystané kousky, výčtem např. nevydaný remake Prince of Persia: The Sands of Time, Far Cry 6, Rainbow Six Extraction nebo – jak nyní už poučeni víme – také nepříliš vydařený návrat Settlerů se hrou The Settlers – New Allies. Nicméně ve všech těchto případech je exkluzivita zřejmě jen na určitou dobu. To znamená, že pokud si počkáte dost dlouho (většinou kolem jednoho až dvou roků), můžete si je většinu z nich zakoupit i na Steamu – tedy alespoň nejspíše.

V listopadu 2022 se totiž začalo prvně ukazovat, že se Ubisoft po třech letech, v nichž byl v dohodě s Epicem, konečně uvolil vrátit hry i na Steam. Některé se toho času objevily velice záhy po prvním dataminingu. To byl třeba případ Assassin’s Creed Valhalla, Roller Champions nebo Immortals Fenyx Rising. Jiné následovaly až v lednu 2023. Tehdy šlo např. o hry, jako bylo The Division 2, Scott Pilgrim vs. The World nebo úvodem zmíněné Watch Dogs: Legion. 

Co se týče stávajících titulů, podobně jako dříve ovšem platí, že je stále trochu nejasné, kdy že přesně vypršela jejich exkluzivita a co vlastně rozhodlo o pořadí jejich přidání. Například takové Far Cry 6, které je ze seznamu nejstarší, původně totiž vyšlo už 7. října 2021, nicméně Rainbow Six Extraction vyšlo třeba až v lednu loňského roku, a je tedy možné, že spekulovaná roční smlouva nebyla jen znovu prodloužena. Buď jak buď, je dobrou zprávou, že si další hry budeme moci zahrát i mimo Epic – a to zjevně ve stále houstnoucím počtu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama