Epic Games si po delší době kupuje nové herní studio. Do jejich řad se připojují jedni z předních vývojářů Latinské Ameriky
i Zdroj: Epic Games
Novinka Epic Games si po delší době kupuje nové herní studio. Do jejich řad se připojují jedni z předních vývojářů Latinské Ameriky

Epic Games si po delší době kupuje nové herní studio. Do jejich řad se připojují jedni z předních vývojářů Latinské Ameriky

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

20. 4. 2023 08:05

Společnost Epic Games si v posledních letech získala pod svá křídla řadu nezávislých vývojářů a nyní přidává další. Brazilské studio Aquiris, které se ze své základy v Porto Alegre zapsalo do paměti především skrze arkádové závody Horizon Chase, získalo Epic Games za blíže neupřesněnou částku. Už loni do něj ale nový majitel částečně investoval.

Reklama

  • Společnost Epic Games ohlašuje akvizici brazilského studia Aquiris
  • Tvůrci Horizon Chase budou tvořit vlastní hry i podporovat vznik nového obsahu pro Fortnite

Aquiris založené v roce 2007 se s kompletním nákupem mění po více stránkách, které postihují název i styl práce. Jednak se přejmenovává na Epic Games Brasil, čímž mění svou identitu, a jednak začíná sloužit jako základna nového majitele v Latinské Americe – tedy místě, kde neměl výrazné zastoupení. 

Ovšem ani to není změna, kterou by šlo nazvat poslední. Společnost dále také ve zprávě prohlásila, že se připojí ke zbytku autorů Fortnite, což znamená, že nebude tvořit jen vlastní hry, ale pro největší hru Epicu bude pomáhat i s obsahem stejně jako Harmonix zakoupené v roce 2021.

Epic Games oznamuje další akvizici, připojuje se studio Harmonix, které stojí za sérií Rock Band
i Zdroj: Hrej.cz

Epic Games oznamuje další akvizici, připojuje se studio Harmonix, které stojí za sérií Rock Band

Epic Games si zajišťuje další studio do své kolekce. Společnost si vedle Psyonix a dalších týmů zajistila vývojáře série…

24. 11. 2021 16:24

Mezitím bude prý ale také trvat v podpoře vlastních titulů. Mezi nimi najdeme od jejich vzniku menší i větší kousky, které můžete, ale asi spíše nebudete znát, např. mobilní Wonderbox a Looney Tunes: World of Mayhem, či také asi nejvýznamněji: poslední díl v jejich závodní sérii Horizon Chase 2.

Výkonný viceprezident Epic Games pro vývoj her řekl, že se v brazilském týmu už dříve opětovně přesvědčili o talentu vydávat inovativní hry, které budí celosvětový zájem, a jsou tak rádi, že je mohou přivítat v Epic Games. 

Generální ředitel samotného Aquiris reagoval podobně přirozeně také. V rámci svých slov vyjádřil především osobní radost z připojení k Epicu v tom smyslu, že ocenil jejich dosavadní skutky v tvorbě her, které budou i nadále provozovat. Také uvedl, že coby již zkušenější tým využijí své know-how s využitím Unreal Enginu při vývoji her a přispějí také k budoucnosti Fortnite. Dále zdůraznil a zopakoval, že studio je stávajícím lídrem v oblasti herního vývoje v Brazílii a Latinské Americe, čímž dál ještě jednou najevo, že tak dojde k posílení zastoupení herních vývojářů v tamním regionu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama