Elder Scrolls VI si nezahrajeme ještě roky, říká Spencer. Podle ředitele Xboxu budeme čekat 5 a možná i více let
i Zdroj: Bethesda
Novinka Elder Scrolls VI si nezahrajeme ještě roky, říká Spencer. Podle ředitele Xboxu budeme čekat 5 a možná i více let

Elder Scrolls VI si nezahrajeme ještě roky, říká Spencer. Podle ředitele Xboxu budeme čekat 5 a možná i více let

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

24. 6. 2023 07:30

Herní studio Bethesda Softworks je momentálně jako ostatní studia stále více známé tím, že své hry vyvíjí dlouho – ostatně vzpomeňme, že Fallout 76 vyšel bez zásadních inovací oproti Falloutu 4 v roce 2018 a Starfieldu přijde až nyní. Po něm je pak další hrou The Elder Scrolls VI, nicméně "další" zde zřejmě neznamená "blízká". Šéf Xboxu Phil Spencer totiž v novém sdělení prozradil, že hra vyjde podle současného odhadu minimálně za pět či více let – a není si jistý, na jaké platformy.

Reklama

  • Elder Scrolls VI je podle Phila Spencera nadále roky vzdálené
  • Za nejbližší dobu, kdy hra potenciálně vyjde, označil rok 2028 

Podobně jako včerejší novinka o konzolové exkluzivitě Indiana Jonese, i aktuální zpráva vychází z líčení u akvizice Activision-Blizzard. Phil Spencer byl tentokrát právníky amerického federálního úřadu FTC (Federal Trade Commission) dotázán na konzolovou exkluzivitu her Bethesdy, kde uvedl:

„S Elder Scrolls VI nemáme aktuálně žádné brzké plány – v tuto chvíli je dokonce i těžké určit, na jakých platformách vůbec vyjde. [Vzpomeňme, že] je to hra týmu, který nyní dokončuje Starfield, jenž vyjde už letos v září. Takže pokud se bavíme [realisticky], hra je vzdálená tak pět a více let," uvádí Spencer. Jelikož bylo tedy šesté Elder Scrolls prostřednictvím vágního teaseru hráčům představeno na E3 2018, při jeho eventuálním vydání uplyne od této chvíle už přes 10 let – a to, jak se asi shodneme, je už poměrně dlouhá doba.

Nyní, pokud si sami chcete ověřit, kdy to bude, stačí vzít k ruce kalendář. Podle Spencera je totiž nejzazším rokem vydání rok 2028, což je dle jiného prohlášení Microsoftu (a rovněž Toma Hendersona) asi obdobná doba, kdy by měl vyjít PS6 a Xbox nové generace. V tomto případě je však vhodné namítat, že využíváme jen slova jedné strany – nikoli Sony. Microsoftí důvěra může být tak na jedné straně založená na tom, že vychází z odhadu své vlastní konzole, ale také na tom, že se orientuje v zákulisí Sony a že jeho konzole vyjde opět ve stejném roce jako nový PlayStation (tj. stejně jako u Xbox One / PS4 a Xbox Series / PS5).

„Tento termín [vztahující se k potenciální desetileté dohodě ohledně Call of Duty] by v každém případě přesáhl očekávané období nástupu nové generace konzolí (v roce 2028)," stojí včetně konkrétního roku v oficiálním dokumentu firmy Microsoft. „Call of Duty tedy bude vydáváno i na nástupnických konzolích PlayStation, pokud nějaká vyjde v průběhu platnosti dohody. Dohoda také zajistí, že hry Call of Duty budou na konzolích PlayStation nabízeny na stejné úrovni jako na Xboxu."

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama