EA zveřejňuje finanční výsledky za uplynulý fiskální rok. Vedení chválí výkony Apex Legends
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA zveřejňuje finanční výsledky za uplynulý fiskální rok. Vedení chválí výkony Apex Legends

EA zveřejňuje finanční výsledky za uplynulý fiskální rok. Vedení chválí výkony Apex Legends

Radek Raudenský

Radek Raudenský

12. 5. 2021 17:19 1

EA včera večer zveřejnila své finanční výsledky nejen za poslední kvartál, ale i za celý poslední fiskální rok. Ten skončil posledním březnovým dnem a za celý rok hlásí EA příjmy ve výši 5,63 miliard dolarů, čistý příjem tedy činil 837 milionů dolarů. Bookings ale vzrostly o 15 procent na 6,19 miliard dolarů.

Reklama

  • EA se chlubí výsledky za loňský fiskální rok
  • Mikrotransakce vydělaly studiu 4 miliardy dolarů
  • Apex Legends si vede báječně

Je ale vidět jasný posun k live-service službám. Zatímco prodeje her přinesly do studia 1,61 miliard dolarů, což je meziroční pokles o 15 procent, příjmy z mikrotransakcí činily více jak 4 miliardy dolarů. Samozřejmě za to můžou populární kartičky z FIFA 21, EA ale vychválilo výkony Apex Legends.

„Apex přinesl vůbec největší net bookings za tento kvartál. Zároveň dokázalo prolomit nejlepší den, nejlepší týden, nejlepší měsíc a nejlepší in-game event. Odhadovali jsme, že Apex přinese koncem kvartálu příjem 1 miliardu dolarů za celý svůj cyklus – avšak hře se to podařilo v polovině kvartálu. Fiskální rok 2021 byl dvojnásobně úspěšný oproti 2020,“  tvrdí finanční ředitel Blake Jorgensen.

K výsledkům se vyjádřil i ředitel EA Andrew Wilson. „S neskutečnou účastí napříč naším portfoliem jsme přinesli rekordní rok pro EA. Nyní se dostáváme do fiskálního roku 2022, který bude podpořen expanzí našich blockbusterových franšíz na více platforem a míst, připravujeme nový obsah a i naše nové akvizice budou katalyzátory pro větší růst.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama