E3 se úplně ruší, herní veletrh se letos neuskuteční ani digitálně. Pořadatelé slibují velkolepý návrat v příštím roce
i Zdroj: ESA
Novinka E3 se úplně ruší, herní veletrh se letos neuskuteční ani digitálně. Pořadatelé slibují velkolepý návrat v příštím roce

E3 se úplně ruší, herní veletrh se letos neuskuteční ani digitálně. Pořadatelé slibují velkolepý návrat v příštím roce

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 4. 2022 07:39 1

Asociace ESA minulý rok avizovala, že se letos chce vrátit k tradiční formě veletrhu E3, v lednu ovšem oznámila, že se akce kvůli přetrvávajícímu riziku spojenému s koronavirovou pandemií uskuteční pouze digitálně. Plány se ale znovu změnily.

Reklama

  • ESA ruší letošní E3
  • Veletrh se vrátí až v příštím roce
  • Geoff Keighley připomněl, že Summer Game Fest bude

Nyní už je jasné, že letos žádná E3 nebude. ESA tuto skutečnost již oznámila svým partnerům, na což na Twitteru poukázal vedoucí PR oddělení společnosti Razer - Will Powers. Na zprávu okamžitě reagoval novinář Jeff Grubb, aby rychle připomněl, že o zrušení veletrhu mluvil v pořadu GrubbSnax. V navazujícím příspěvku pak naznačil, že otěže převezme Geoff Keighley, který na léto plánuje vlastní show.

No a Keighley si samozřejmě rovněž přihřál vlastní polívčičku. Potvrdil, že se v červnu vrátí Summer Game Fest spolu se zahajovací show, chybět nebudou oznámení, první záběry z chystaných her a spousta dalších novinek. Více detailů bychom se měli dozvědět v následujících týdnech. 

Vraťme se ale k asociaci ESA. Ta totiž k těžkému rozhodnutí poskytla krátký komentář pro magazín IGN. Veškerou energii a zdroje hodlá investovat do přípravy veletrhu v příštím roce, patrně sází na velký comeback. “V roce 2023 znovu spojíme komunitu, média a průmysl ve zcela novém formátu interaktivního zážitku,” stojí v prohlášení, které láká na živou akci v Los Angeles kombinovanou s digitální show. Tak snad to tentokrát opravdu vyjde.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama