Druhý Remnant si na PC vede skvěle. V počtu hráčů už hravě strčil do kapsy i svého předchůdce
i Zdroj: Gunfire Games / Gearbox Software
Remnant 2 Novinka Druhý Remnant si na PC vede skvěle. V počtu hráčů už hravě strčil do kapsy i svého předchůdce

Druhý Remnant si na PC vede skvěle. V počtu hráčů už hravě strčil do kapsy i svého předchůdce

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

30. 7. 2023 08:00 2

Střílečka Remnant 2, u níž se už od jedničky nesetkáte prakticky s jiným označením než „Dark Souls s palnými zbraněmi“, vyšla tento týden jako jedna z větších her tohoto měsíce. Kromě toho, že však nasbírala chválu v recenzích, nastřádala také dostatek hráčů. Jen na Steamu ji nyní hraje dvojnásobek uživatelů prvního dílu, což je na AA hru menšího studia pochopitelně úspěch.

Reklama

  • Čerstvě vydaný Remnant 2 dosáhl na Steamu už na šesticiferná čísla hráčů
  • Aktuální špička ukazuje 109 tisíc souběžných hráčů

Podle ukazatelů SteamDB, které sledují počet hráčů, dosáhl druhý Remnant na maximum 109 tisíc souběžných hráčů. Jen pro srovnání: první díl měl během vydání v roce 2019 maximum celkových 48 tisíc, takže i z této metriky je zjevné, že jde skutečně o více než dvojnásobek. 

To sice nemusí znít nutně nijak impozantně, jelikož jiné hry dosahují na řádově vyšší čísla, nicméně i tak se jedná o významný úspěch. Pouze pro srovnání lze totiž Steamu zmínit, že Remnant 2 (pouze ve smyslu Steamu) zastíní v počtu hráčů i hry jako: FIFA 22 (108 tisíc), Resident Evil Village (106 tisíc), Battlefield 2042 (105 tisíc) a Zaklínač 3: Divoký hon (103 tisíc). 

Pochopitelně toto srovnání má své mouchy. Ihned třeba selže na tom, že ne každá tato hra je i kooperativní a především – že ne každá má hlavní základnu na Steamu. I tak jde ale o velký úspěch, jelikož studio Gunfire překonalo svůj rekord už několikrát. Prvně vystřelila čísla souběžně hrajících hráčů na 82 tisíc při vydání hry (26. července) a následně se každý den stupňovala, až včera došla k uvedenému číslu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama