Remnant 2 nabídne na PS5 a Xbox Series X režim v 60 fps. Ne vždy bude ale stabilní
i Zdroj: Gunfire Games
Novinka Remnant 2 nabídne na PS5 a Xbox Series X režim v 60 fps. Ne vždy bude ale stabilní

Remnant 2 nabídne na PS5 a Xbox Series X režim v 60 fps. Ne vždy bude ale stabilní

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

19. 7. 2023 09:10

Po marketingové masáži, které se u druhého Remnanta rychle stupňuje, přichází potvrzení dlouho očekávaného: titul na konzolích aktuální generace nakonec nabídne i režim výkonu. Dostupný bude pro PlayStation 5 i Xbox Series X (bez zmínky Series S) a kromě toho jej nejspíše doprovodí i zatím nepotvrzený režim kvality obrazu.

Reklama

  • Tvůrci Remnant 2 potvrzují Performance režim pro PS5 a Xbox Series X
  • Z oznámení vyplývá, že v něm hra poběží většinou v 60 fps a také že se pravděpodobně chystá režim lepší grafiky

S informací o nastavení grafiky na konzolích přispěchal na Twitter ředitel studia Gunfire Games David Adams v komunikaci s hráči. V rámci odpovědí na některé otázky uvedl, že Remnant 2 bude mít na PS5 i Xbox Series X režim v 60 fps, jenž „většinou“ framerate udrží. 

Adams tvrdí, že ačkoli tato frekvence může občas klesat, jako celek je prý tento režim zdá velice solidní – určitě více než případný režim kvality obrazy. 

Co se jeho vlastního nastavení týče, zde je třeba rovnou říci, že nebylo oznámeno ani to, zda se režim kvality chystá. Obecně se ale se stávajícím oznámením čeká, že ano, kdy konsensus je ten, že nabídne vyšší kvalitu obrazu výměnou za 30 fps.

Co potvrzeno naopak již bylo a je to jisté, je detailnější nastavení obrazu. Jedná se zvláště o to, že naše konzole tentokrát nabídnou tradiční PC prvek v podobě motion blur (rozmazání obrazu při pohybu hráče), jež může působit rušivě či též podporovat kinetózu.

Další potvrzené věci už pak nezahrnují přímo grafiku, ale hru jako takovou skrze její funkce. Kromě připomínky, že hra vychází už v úterý 25. července jde třeba o to, že v druhém Remnantu lze měnit primární archetyp vaší postavy (neboli vaši třídu); hned s vydáním zvolit Adventure Mode; a také více obecně: že i tento díl skrývá ve světě řadu tajemství.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama