Dočkáme se nového Deus Ex? Embracer dokončuje masivní akvizici a vrací licence původním studiím, šance na oživení tu je
i Zdroj: Eidos Montréal
Novinka Dočkáme se nového Deus Ex? Embracer dokončuje masivní akvizici a vrací licence původním studiím, šance na oživení tu je

Dočkáme se nového Deus Ex? Embracer dokončuje masivní akvizici a vrací licence původním studiím, šance na oživení tu je

Radek Raudenský

Radek Raudenský

9. 9. 2022 14:27

Jsou to už čtyři měsíce od oznámení velké akvizice Embracer Group, která skoupila Crystal Dynamics, Eidos-Montréal a Square Enix Montréal. I když jde o velkou investici, regulační úřady nejspíše nechaly projít transakci bez větších problémů a studia nyní hlásí kompletní dokončení.

Reklama

  • Crystal Dynamics se opět stává vlastníkem Tomb Raidera
  • Eidos Montréal zase získává Deus Ex a Thief

Přesněji se o dokončení dozvídáme díky zmíněnému Crystal Dynamics, které se díky přechodu pod Embracer stalo vlastníkem licence na Tomb Raider či Legacy of Kain. Jde o shledání po mnoha letech, právě Crystal Dynamics, které nyní pracuje třeba na Marvel’s Avengers, totiž stálo za excelentním rebootem série, který si vysloužil velice pozitivní přijetí napříč herním průmyslem. V roce 2018 ale Square Enix přenechal licenci studiu Eidos Montreal, které následně vytvořilo Shadow of the Tomb Raider.

Embracer Group ale vlastní oboje studia a navíc množství licencí. Zatímco tedy Crystal Dynamics získalo zpět Tomb Raider, Eidos Montreal se zase chlubí opětovným vlastnictvím licence na Deus Ex a Thief. Vzhledem ke snahám Embraceru oživovat staré série je tedy možné, že se dočkáme i návratu těchto zapomenutých klenotů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama