Persona 3, 4 a 5 se vůbec poprvé chystají na Xbox. Chybějící díly zamíří i na PC a Game Pass
i Zdroj: Xbox & Bethesda Games Showcase
Novinka Persona 3, 4 a 5 se vůbec poprvé chystají na Xbox. Chybějící díly zamíří i na PC a Game Pass

Persona 3, 4 a 5 se vůbec poprvé chystají na Xbox. Chybějící díly zamíří i na PC a Game Pass

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 6. 2022 21:10

Série Persona, která byla doma jen na PlayStationu a částečně PC, se konečně dostaví i na Xbox. Ve smyslu konkrétních dílů půjde o Persona 3 Portable, Persona 4 Golden a Persona 5 Royal. Každá z her zamíří při svém vydání i do Game Passu.

Reklama

  • Japonská série Persona se dále rozroste i na Xbox a PC
  • Oznámen byl port  Persona 3 Portable, Persona 4 Golden a Persona 5 Royal
  • Hry mají nabídnout vylepšený vizuál a některé nové jazyky

Jako první z vizuálně vylepšené trojice bude vydána nejmodernější Persona 5 Royal, rozšířená verze Persona 5, která vyšla v roce 2020. Jako jediná rovněž vyjde ještě před koncem letošního roku. Její příchod na Xbox a PC připadá už na 21. října; s tím, že zbytek portů dorazí někdy v roce 2023. Na základě menšího rozšíření žánru JRPG na našem území je patrně záhodno dodat, že Persona je dlouholetá série společnosti Atlus, která je známá svým osobitým anime stylem a kombinací denního a fantasy života náctiletých postav. S ohledem na další tvorbu studia jde pak více přesně o spin-off hlavní série Shin Megami Tensei, z níž si Persona vypůjčuje některé motivy a nepřátele. 

Mnoho dílů ze série Persona bylo po dlouhá léta uzamčeno na platformách Sony, jako například PS2 a PS Vita. Loňská Persona 5 Strikers byla jedním z vodítek, že se patrně schyluje ke změně, neboť vedle PS4 vyšla rovnou i na PC. Persona 4 Golden přišla na počítače dokonce již v roce 2020, takže její aktuální oznámení ovlivňuje jen majitele Xboxu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama