Do Robloxu míří McLaren či NFL, vytváří zde vlastní zážitky
i Zdroj: Hrej.cz
Roblox Novinka Do Robloxu míří McLaren či NFL, vytváří zde vlastní zážitky

Do Robloxu míří McLaren či NFL, vytváří zde vlastní zážitky

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 2. 2022 14:05

Roblox se už dlouho nenazývá hrou, nýbrž platformou pro hráčské zážitky. Tím se vývojáři samozřejmě blíží současnému fenoménu metaversa a zároveň dávají dalším firmám možnost, jak se do virtuálního světa dostat. O metaverse totiž stojí i firmy, u kterých byste to nečekali – s Robloxem uzavírají spolupráci McLaren Racing, Alo Yoga, The Brit Awards a NFL.

Reklama

  • Roblox do svých řad vítá McLaren či NFL
  • Společnosti se zapojují do “metaverse”
  • McLaren představil nový vůz Formule 1, NFL zase SuperBowl

Asi nejvýraznější je partnerství platformy s formulovou divizí McLarenu. Ta v rámci virtuálního prostoru představila svůj nový vůz MCL36, a to ve stejnou chvíli jako na veřejnosti ve skutečném světě. Hráči si mohou v nové formuli zajezdit na různých tratích, projít si technologické centrum McLarenu a nakonec koupit i virtuální merchandise.

Zámořská sportovní liga NFL zase spolupráci spustila ještě před vypuknutím ikonického Superbowlu, samozřejmě i zde posloužil metaverse jako „virtuální hřiště“. Kromě toho ale tento zážitek dovoluje stavět vlastní stadiony, starat se o vlastní tým či si vzájemně vyměňovat kartičky sportovců. V budoucnu zde budou organizátoři opět lákat na další akce spojené s Národní fotbalovou ligou.

Metaverse je zase o něco blíž, britská módní organizace ocenila designy v Robloxu
i Zdroj: Hrej.cz

Metaverse je zase o něco blíž, britská módní organizace ocenila designy v Robloxu

Koncept metaverza, o kterém se v posledních měsících mluví stále častěji především ve spojitostí s přejmenovaným Facebookem…

29. 11. 2021 14:59

O další ojedinělé spolupráci jsme vás informovali loni v listopadu. Tehdy v Robloxu proběhla módní přehlídka, přičemž virtuální outfity hodnotila skutečná porota složená z odborníků na módu. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama