Dle simulace NHL 22 letos Stanleyův pohár poprvé získají hokejisté Floridy, ve finále porazí Colorado
i Zdroj: EA Sports
NHL 22 Novinka Dle simulace NHL 22 letos Stanleyův pohár poprvé získají hokejisté Floridy, ve finále porazí Colorado

Dle simulace NHL 22 letos Stanleyův pohár poprvé získají hokejisté Floridy, ve finále porazí Colorado

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 5. 2022 19:59

Tak jako každý rok i letos oficiální kanály virtuálního hokejové série NHL od EA Sports nechaly hru na základě dat odsimulovat play-off skutečné ligy. Dle současného ročníku nedojde na žádná velká překvapení a legendární pohár zůstane na jihovýchodě USA, tentokrát ho ale do spárů chytí favorizovaní Panteři.

Reklama

  • Dle NHL 22 vyhraje play-off skutečného NHL Florida
  • Ve finále porazí Colorado
  • Obhájci titulu Tampa Bay Lightning vypadnou už v prvním kole s Torontem
  • To je ale zároveň nejhranější virtuální zápas

Připomeňme, že současným držitelem poháru je Tampa Bay, taktéž tým z Floridy. EA ale předpovídá, že se bude stěhovat do jen pár set kilometrů vzdáleného městečka Sunrise, kde sídlí Florida Panthers. Ti patří k favorizovaným celkům play-off, jako první klub ligy si zajistili postup ze základní části, opanovali Atlantickou divizi a získali i Presidents’ Trophy pro nejúspěšnější tým základní části.

V prvním kole prý v pěti zápasech zametou s washingtonskými Capitals, následně i s Torontem, Bostonem a ve finále porazí dalšího favorita, Colorado. To vše v poměru 4:2 na zápasy. Obhájci titulu z Tampy dle predikcí skončí hned v prvním kole na hokejkách Toronta.

Podobný vývoj událostí by byl možná trochu zklamáním pro fanoušky českého národního výběru. Pokud by se Boston skutečně dostal až do konferenčního finále, nemohla by ofenzivní superhvězda David Pastrňák posílit sestavu na letošním mistrovství světa. Dříve už naznačil, že pokud by to okolnosti dovolily, rád by reprezentoval.

Pokud se ale podíváme do minulosti, herní série NHL nemá s predikcemi skutečného play off příliš velký úspěch. Naposledy se trefila v roce 2012, kdy správně odhadla výhru Los Angeles Kings. Například loni měli titul získat právě Bruins s Pastrňákem ve finálovém souboji s Las Vegas. Ve skutečnosti ale Boston nepostoupil ani do konferenčního finále a v něm Vegas nestačili na Montreal.

Přímo z herních dat mimochodem autoři vyčetli, že nejatraktivnějším soubojem je série mezi Torontem a Tampou, kterou si hráči vyzkoušeli více než půl milionkrát. Táhne i duel Rangers s Pittsburghem nebo Bostonu s Carolinou. Nejméně je pro hráče NHL 22 atraktivní střet Calgary a Dallasu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama