Dirt jako značka zřejmě přestává existovat, přivítejte EA Sports Rally, tvůrci prý pracují jen na WRC
i Zdroj: Steam / Codemasters
Novinka Dirt jako značka zřejmě přestává existovat, přivítejte EA Sports Rally, tvůrci prý pracují jen na WRC

Dirt jako značka zřejmě přestává existovat, přivítejte EA Sports Rally, tvůrci prý pracují jen na WRC

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 3. 2022 10:49

Nedávná akvizice britského závodního studia Codemasters ze strany vydavatelského giganta EA zřejmě přináší první větší změny ve fungování značek studia. Ze sociálních sítí totiž mizí označení závodní série Dirt a nahrazuje jej nový branding EA Sports Rally. Dle spekulací byl navíc zastaven vývoj třetího dílu Dirt Rally.

Reklama

  • Oficiální sociální sítě série Dirt byly přejmenovány na EA Sports Rally
  • Údajně byl zrušen vývoj Dirt Rally 3, Codemasters ze světa rallye pracují jen na WRC
  • Studio prý bojuje s nedostatkem zaměstnanců v QA

Oficiální účet na Twitteru konkrétně nese název EA SPORTS Rally, i když zmínky o sériích Dirt a Dirt Rally zůstaly v popisku. Na účtu se nicméně v současnosti objevují příspěvky spojené s licencí WRC, kterou příští rok oficiálně přebírají od vydavatelství Nacon. To by dávalo smysl v souvislosti se spekulacemi herního insidera Toma Hendersona. Ten na webu Exputer tvrdí, že studio prošlo komplikacemi, a v současnosti je série Dirt uložena k ledu.

Vzhledem k získání licence světového šampionátu v rallye mělo studio na konci loňského roku zrušit vývoj Dirt Rally 3 s tím, že Codemasters budou nově vyvíjet jen série F1, Grid a WRC. Pokud jsou spekulace pravdivé, tak je pravděpodobné, že WRC vzniká na existujícím základu Rally 3.

Problémy studia se údajně týkají jeho QA oddělení, tedy testerů. Z něho údajně odešla téměř polovina z původních 200 zaměstnanců kvůli špatnému vedení, způsobenému pochybnými kroky managementu Codemasters a EA. Hendersonovy anonymní zdroje zmiňují, že sice s posledním obnovením smluv testerů došlo ke zvýšení platu a implementaci bonusů (v podobě her od EA zdarma), dochází ale k vypršení stávajících kontraktů a vedení nenabízí nové. Jak nedostatek testerů poznamená samotný vývoj zatím netušíme.

Codemasters jsou definitivně součástí EA
i Zdroj: Hrej.cz

Codemasters jsou definitivně součástí EA

Společnost Electronic Arts oficiálně uzavřela akvizici britského studia Codemasters. Celková částka se vyšplhala na 1,2…

18. 2. 2021 14:02
2
Codemasters chystají něco skutečně velkého. Nabírají další zaměstnance
i Zdroj: Hrej.cz

Codemasters chystají něco skutečně velkého. Nabírají další zaměstnance

Britská společnost Codemasters, závodní veteráni, kteří se před pár měsíci stali součástí portfolia EA, chystají další AAA…

11. 10. 2021 11:51
2
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama