DICE ukazují novou AI v Battlefieldu 1
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DICE ukazují novou AI v Battlefieldu 1

DICE ukazují novou AI v Battlefieldu 1

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

26. 3. 2018 09:38 9
Reklama

Společnosti EA a DICE spojily své síly s umělou inteligencí a s divizí SEED (Search for Extraordinary Experiences Division) spadající právě pod křídla EA představili vlastní vizi umělé inteligence. Ta se hbitě naučila hrát Battlefield 1.

Nejde přitom o prosté boty využívající jednoduché naskriptované situace, ale o pokročilou umělou inteligenci, která se hru učí aktivně hrát. Jde tedy o klasické strojové učení, které se metodou pokus-omyl učí zdárnému plnění cílů hry.

Zacházet přitom musí umět se stejnými zdroji a mechanismy jako hráči živí. Umělou inteligencí ovládaní hráči tedy musejí nejen sami zaměřovat, ale musí rovněž také počítat se zásahy, omezeným zdravím i s kapacitou munice.

Blíže to už ale může představit přiložené video, které jednotlivé mechanismy a taje tohoto nastíněného strojového učení představuje pěkně v pohybu. Stejně tak lze spatřit, že tato technologie ještě není zcela bez chyb a nějaké ladění určitě zapotřebí ještě bude, potenciál však tato technologie nabízí bez debat obrovský a nějakých výsledků se hráči samotní jistě dočkají již poměrně brzy.

Nejedná se přitom určitě o první podobnou zprávu – minulý rok v létě jsme psali o tom, kterak Valve překvapili hráčskou veřejnost za pomocí umělé inteligence v Dotě. Ta se naučila nevídané a těžko představitelné kousky a porážela i ty nejlepší, zcela bez chyb však tato technologie ještě také nebyla a hráčská veřejnost nakonec objevila určité mezery.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama