Cyberpunk 2077 představuje DLC Phantom Liberty. Bude jediné, nevyjde na starých konzolích a počkáme na něj do roku 2023
i Zdroj: CD Projekt Red
Cyberpunk 2077 Novinka Cyberpunk 2077 představuje DLC Phantom Liberty. Bude jediné, nevyjde na starých konzolích a počkáme na něj do roku 2023

Cyberpunk 2077 představuje DLC Phantom Liberty. Bude jediné, nevyjde na starých konzolích a počkáme na něj do roku 2023

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 9. 2022 08:25

Studio CD Projekt včera večer konečně představilo budoucnost svého zatím nejnovějšího titulu Cyberpunk 2077. Podrobněji jsme se seznámili s připravovaným velkým DLC s podtitulem Phantom Liberty, které vyjde příští rok. Do té doby navíc studio přepracuje některé problematické mechanismy původní hry. To se ale netýká konzolí Xbox One a PlayStation 4, kde byl vývoj zastaven.

Reklama

  • CD Projekt v rámci Night City Wire představil velké DLC pro Cyberpunk 2077
  • Přinese špionážní thriller v nové části Night City
  • Včerejší aktualizace ukončuje podporu verzí pro Xbox One a PlayStation 4
  • Do vydání DLC v roce 2023 ještě autoři přepracují některé problematické části hry, především policii

Phantom Liberty má přinést nový příběh ve stylu špionážního thrilleru, a otevře dosud neobjevená místa Night City. První trailer slibuje hutný přídavek nového obsahu a hráči mohou doufat, že se kvalitativně vyrovná špičkovým rozšířením Srdce z kamene a O víně a krvi k třetímu Zaklínači. Radost udělá minimálně to, že se do hry vrací Keanu Reeves v roli Johnnyho Silverhanda.

Zástupci firmy na sociálních sítích potvrdili, že půjde o jediné rozšíření pro hru. Studio už dříve změnilo své původní plány, ve kterých počítalo se dvěma většími přídavky. V současnosti chce zřejmě síly co nejdříve přesunout k vývoji dalších projektů. Phantom Liberty vyjde někdy během příštího roku na PC, Stadii a současnou generaci konzolí.

Ta předchozí totiž o podporu hry přijde. Včera vydaný patch 1.6 je v případě Xboxu One a PlayStationu 4 úplně poslední, s výjimkou menších bugfixů. Právě verze pro starší konzole byly v době vydání hry silně problematické, CD Projekt si zřejmě rozhodnutím nerozšiřovat jejich obsah rozvazuje ruce. Hráči, kteří si koupili limitovanou edici pro Xbox One, dostanou adekvátní část pořizovací částky zpět ve formě kreditu pro obchod Microsoft.

Sex, drogy a kyberpunk. Provokativní ukázka prozrazuje termín premiéry seriálu Cyberpunk: Edgerunners
i Zdroj: Trigger / CD Projekt Red

Sex, drogy a kyberpunk. Provokativní ukázka prozrazuje termín premiéry seriálu Cyberpunk: Edgerunners

Některé trailery se snaží šokovat, ať už prostřednictvím krvavých scén, nevybíravou mluvou či jinými explicitními prvky. To…

31. 8. 2022 10:12

Zmíněná aktualizace 1.6 je dostupná už nyní. Přináší nový obsah související s animovaným seriálem Edgerunners, tři nové vedlejší úkoly, další možnosti kosmetických úprav ve fotorežimu, nové zbraně, možnost přenášet uložené hry mezi platformami a funkci transmogrifikace, tedy změn vzhledu vybavení bez dopadu na jeho atributy.

Phantom Liberty ale nebude jedinou úpravou hry, které se v příštích měsících dočkáme. Autoři přislíbili i několik dílčích vylepšení včetně velmi žádaného přepracování systému policie. Ta od vydání působí velmi nedokončeným dojmem. Dále se pracuje na pěstních potyčkách nebo honičkách v autech.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama