Cyberpunk 2077 hraje nejvíce hráčů od vydání, zájem stále roste
i Zdroj: CD Projekt RED
Cyberpunk 2077 Novinka Cyberpunk 2077 hraje nejvíce hráčů od vydání, zájem stále roste

Cyberpunk 2077 hraje nejvíce hráčů od vydání, zájem stále roste

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 9. 2022 09:08 2

Na konci minulého týdne jsme vás informovali o tom, že narůstá zájem o problémy stíhané RPG Cyberpunk 2077. Trend stále pokračuje, během víkendu hra na Steamu dosáhla výsledků, které neměla od začátku roku 2021, tedy v zásadě od doby, kdy vyšla.

Reklama

  • Cyberpunk 2077 na Steamu ve špičce hraje přes 85 tisíc hráčů
  • To je nejvíce od ledna 2021, tedy doby těsně po vydání

V době těsně po vydání, tedy v prosinci roku 2020, se do Night City v jeden moment vypravilo více než milion hráčů. V návaznosti na problémy hry ale zájem velmi rychle opadal a v lednu už čísla klesla pod sto tisíc hráčů ve špičce. 

Tento výsledek se nyní vrací, během víkendu (konkrétně v neděli) dosáhl vrchol zájmu na Steamu až 85 555 hráčů. Změny jsou přičítány kombinaci různých pozitivních faktorů. Zájem vzbuzuje kladně hodnocené anime Cyberpunk Edgerunners, nová aktualizace 1.6 se zajímavým obsahovým přídavkem, oznámení prvního velkého DLC Phantom Liberty nebo fakt, že byla hra v poměrně výrazné slevě.

Ve své době to přitom se Cyberpunkem vypadalo bledě. Bezprostředně po vydání vyšlo najevo, že hra běží mizerně na konzolích PlayStation 4 a Xbox One. Z obchodu PlayStation byla dokonce na poměrně dlouhou dobu úplně odstraněna, a po návratu u ní svítila poznámka, že je nejlépe hratelná na výkonnějších konzolích Pro a 5. Polský CD Projekt hráčům vracel peníze, měnil plány na další vývoj a v souvislosti s vývojem většího DLC také ukončil podporu verzí pro starší generaci konzolí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama