CliffyB pracoval na zrušené vetřelčí FPS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CliffyB pracoval na zrušené vetřelčí FPS

CliffyB pracoval na zrušené vetřelčí FPS

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 2. 2020 11:19 1
Reklama

Původní tvůrce a designér série Gears of War si do životopisu téměř připsal další velkou značku, před pár lety totiž pracoval na střílečce z pohledu první osoby zasazené do světa Vetřelec (Alien). Hlavní hrdinkou se měla stát Newt, která by pod mentorským vedením Ellen Ripleyové zápolila s xenomorfy uvnitř výzkumné stanice na Zemi. O informaci se podělil na svém Twitteru.

Konkrétně se tak dospělá hrdinka druhého dílu filmové ságy měla stát záchranou před organizací Weyland-Yutani, která se na Zemi snaží vybudovat armádu “vlastních” vetřelců, zatímco Ripleyovou CliffyB přirovnává k umělé inteligenci Cortana ze série Halo. A samozřejmě by nechyběl i pro značku tradiční pomáhající android, tentokrát v podobě nové postavy Casey. Hra by tím pádem brala jako kanonické pouze první dva snímky, protože Newt se na stříbrném plátně dospělosti nedožila a zemřela na palubě záchranného modulu mezi druhým a třetím filmem.

Na hře mělo pracovat zaniklé studio Boss Key Productions, které Cliffy založil v roce 2014 a uzavřel v roce 2018 v návaznosti na slabé prodeje dvou vydaných projektů LawBreakers a Radical Heights. Jednání probíhala se společností Fox, která tehdy vlastnila práva na značku Vetřelec, ztroskotala ale s příchodem Disney, které plány na projekt pohřbilo.

Moderních first-person akcí s Vetřelčí tématikou je i přes atraktivnost námětu poskrovnu. Zmínit lze povedený stealth horor Alien: Isolation z roku 2014, o rok starší, velmi špatně hodnocenou střílečku Alien: Colonial Marines a nakonec i solidní multiplayerovou akci Aliens vs. Predator z roku 2010, kde si může hráč vyzkoušet přímo lov z pohledu xenomorfů. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama