Cítíte se staře? GTA V oslavilo 10 let od vydání
i Zdroj: Rockstar Games
Grand Theft Auto V Novinka Cítíte se staře? GTA V oslavilo 10 let od vydání

Cítíte se staře? GTA V oslavilo 10 let od vydání

Dominik Tománek

Dominik Tománek

17. 9. 2023 18:08

Ne, neděláme si legraci. Grand Theft Auto 5 vyšlo na PlayStation 3 a Xbox 360 17. září 2013. Poté se sice ještě dočkalo remasteru pro další dvě generace konzolí, ale poprvé se hra v hráčských domovech objevila před deseti lety.

Reklama

  • GTA V oslavilo 10 let od vydání 17. září 2023
  • Rockstar při této příležitosti přidali kosmetický obsah do GTA Online 

Je prakticky nemožné rozhodnout, která hra je dnes největší, nejlepší nebo nejvlivnější v celém herním průmyslu, ale je zde jedno jméno, které je těžké ignorovat: Grand Theft Auto 5. Ačkoli byla vydána již v roce 2013, dodnes se drží na vrcholcích žebříčků prodejnosti a stále zasahuje hráče po celém světě. 

Když se ohlédneme zpět, je trochu zklamáním, že jsme se vlastně nikdy nedočkali žádného příběhového rozšíření. GTA 4 dostalo hned dvě masivních rozšíření: The Ballad of Gay Tony a The Lost and the Damned. Ale singleplayerové DLC pro GTA V, o kterém se v minulosti několikrát spekulovalo, nikdy nespatřilo světlo světa. Rockstar radši zaměřili pozornost na GTA Online, což byl krok, který se jim očividně vyplatil. 

Jak tedy Rockstar toto výročí oslaví? Překvapivě hru nezlevnili. Místo toho přidali nový obsah do GTA Online, který dodává oblečení inspirované triem hlavních postav z původní hry. Vzhledem k tomu, že GTA Online je jejich dojnou krávou, nemůžeme se jim divit.

Mezitím se rojí spekulace a nové informace o GTA 6, na detaily a alespoň přibližné datum vydání si však budeme muset počkat. Rockstar nicméně opustil dlouholetý scenárista Michael „Mike“ Unsworth, který ve firmě strávil více než 16 let. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama