Čínské NetEase potvrzuje další akvizici. Jeho novým úlovkem se stává SkyBox Labs, které pracovalo na značce Halo
i Zdroj: 343 Industries / Microsoft
Novinka Čínské NetEase potvrzuje další akvizici. Jeho novým úlovkem se stává SkyBox Labs, které pracovalo na značce Halo

Čínské NetEase potvrzuje další akvizici. Jeho novým úlovkem se stává SkyBox Labs, které pracovalo na značce Halo

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

7. 1. 2023 07:35

Podobně jako loňský rok s plánem na nákup Activision-Blizzard i tento začíná akvizicemi. Čínská společnost NetEase Games, lépe známá jen jako NetEase, získala kanadské studio SkyBox Labs za nezveřejněnou částku. SkyBox, které bylo založeno v roce 2011, je vyhlášené nicméně jako podpůrné studio, které tolik netvoří vlastní hry, ale pomáhá ostatním. Na svém kontě má proto jen dva původní tituly, a to TASTEE: Lethal Tactics (2016) a Stela (2019).

Reklama

  • Čínské NetEase Games kupuje po loňské akvizici Quantic Dream podpůrné studio SkyBox Labs
  • Kanadští vývojáři si mají i nadále zachovat svou nezávislost při vývoji her a pokračovat v dosavadních spolupracích s herními vývojáři

SkyBox Labs, které se s nákupem zařadilo pod rostoucí křídla čínského giganta, je nejlépe známé jako opora pro Xbox Game Studios a Electronic Arts. V poslední době pracovalo třeba na vzniku a udržování Halo Infinite, Fallout 76 nebo také her ze světa Minecraftu. Dříve přispělo nicméně i u jiných značek. Výjimkou není ani Age of Empires, EA Sports UFC nebo pomoc u Project Spark.

NetEase říká, že ačkoli SkyBox Labs změní majitele, společnost jako taková bude i nadále spolupracovat stávajícími partnery (tedy především Microsoftem). Podle oficiálního prohlášení SkyBox Labs bude totiž studio fungovat i nadále nezávisle, a to pod vedením tří jeho zakládajících členů – Shyang Konga, Dereka MacNeila a Stevena Silvester. Ze strany NetEase se má proto přednostně jednat o poskytnutí zdrojů. Obecně je cílem to, že vývojáři dosáhnou svých cílů rychleji, ale současně s obdobnou kvalitou, s jakou pracovali doposud.

„Vybudovali jsme tým talentovaných jedinců, kteří jsou v rámci práce zapálení a tvůrčí, a připojením k NetEase Games budeme tak schopni urychlit naše plány na hledání kreativních příležitostí pro další vývoj. Stejně tak budeme moci užívat přístupu k provozním zdrojům světové třídy a celé šíři a hloubku služeb NetEase, abychom mohli v Kanadě rychleji rozšiřovat své působení,“ sdělil pro veřejnost zakladatel studia SkyBox, Shyang Kong.

Prezident NetEase pro globální investice a navazování nových partnerství Simon Zhu dodal dále to, že NetEase je odhodláno vytvořit podmínky, které SkyBox Labs umožní prosperovat a fungovat nezávisle. Tato zpráva přitom přichází poměrně rychle od oznámení poslední akvizice. Pro zajímavost můžeme připomenout, že loni získal čínský gigant totiž také francouzské Quantic Dream (Detroit: Become Human), v roce 2021 společnost Grasshopper Manufacture (No More Heroes) a loni zformovalo i vlastní studio Nagoshi s bývalým ředitelem Ryu Ga Gotoku v jeho čele (tedy zástupce studia známého pro sérii Yakuza, resp. Like a Dragon).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama