Čínský NetEase investuje do studia, které stojí za grafikou hitu Genshin Impact
i Zdroj: NetEase / Genshin Impact press kit
Byznys Novinka Čínský NetEase investuje do studia, které stojí za grafikou hitu Genshin Impact

Čínský NetEase investuje do studia, které stojí za grafikou hitu Genshin Impact

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

13. 10. 2022 07:00

Genshin Impact je už po delší dobu brán jako takový benchmark pro všechny herní telefony. Abyste jej totiž dokázali hrát v nejvyšším možném nastavení, nemusí vám kolikrát stačit ani vlajkový procesor. S takovou zátěží se však pojí krásné grafické zpracování, které právem dává tomuto titulu přízvisko jedné z nejhezčích mobilních her. Hlavním vývojářem Genshinu je sice studio miHoYo, o grafickou stránku se ale staral externí tým ze Star Painters. Právě o něj teď projevil zájem stále rostoucí gigant NetEase Games.

Reklama

  • NetEase se snaží prorazit i na západě a Star Painters by mu měl pomoci
  • U Star Painters si NetEase koupil podíl 9,74 %
  • V této době se Star Painters zabývá virtuální a augmentovanou realitou

Čínská společnost NetEase se v poslední době snaží čím dál více proniknout na západní trh. Byť jeho hry mají v domovské Číně úspěch, ve zbytku světa citelně ztrácí oproti zajeté konkurenci v podobě značek přicházejících z PC světa. Nutno dodat, že se řada her od NetEase znatelně inspirovala právě těmito známějšími ne-mobilními tituly, a proto je pro další rozvoj potřeba změnit přístup.

Čínský NetEase investuje do studia, které stojí za grafikou hitu Genshin Impact
i Zdroj: Google Play / Identity V

Řešením by měl být v tomto případě vývoj vlastních větších značek, které zaujmou i na západě. Jistý vývoj jsme letos pocítili, když NetEase získal licenci na vývoj hry Dead by Daylight. Zajímavé však je, že v roce 2018 studio vydalo titul Identity V, jenž byl světoznámé hororovce velice podobný. 

Cestu za vlastními značkami by měla zajistit koupě již etablovaných studií. Už jsme se dočkali akvizice francouzského studia Quantic Dream a nyní se čínský gigant zaměřil na domácí tým herních vývojářů. Jedná se o studio Star Painters, které se nejvíce proslavilo grafickou prací na titulu Genshin Impact.

Čínský gigant NetEase kupuje francouzské studio Quantic Dream, tvůrce Detroit: Become Human či Heavy Rain
i Zdroj: Quantic Dream

Čínský gigant NetEase kupuje francouzské studio Quantic Dream, tvůrce Detroit: Become Human či Heavy Rain

Čínské konglomeráty ulovily další západní studio. Tentokrát se akvizice netýká Tencentu, nýbrž jeho konkurenta NetEase,…

31. 8. 2022 12:19

Sice se v tomto ohledu ještě nejedná o akvizici, NetEase ale do studia vkládá nemalé prostředky a odkoupilo už 9,74 % podílu. Ještě není jasné, jestli je toto číslo konečné, rozhodně už ale můžeme očekávat bližší spolupráci mezi oběma subjekty.

Zároveň se Star Painters v této době zabývá vývojem vzdělávacího programu zaměřeného na virtuální a augmentovanou realitu, tyto technologie se mohou snadno dále použít u VR her.

Jen budoucnost ukáže, jaké plány se Star Painters NetEase má. Je ale jasné, že to NetEase s expanzí na západ myslí vážně a mělo by se s ním do budoucna rozhodně počítat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama